• BIST 9752.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 9 °C

Büyük tepki: 79 yaşındaki Siti Şen'i bırakın!

Büyük tepki: 79 yaşındaki Siti Şen'i bırakın!
Siirt'te 'örgüt propagandası' yapmak suçundan 20 aylık hapis cezası nedeniyle cezaevine konulan 79 yaşındaki Siti Şen'in tahliyesi istendi

BDP’nin Diyarbakır’da 14 Temmuz günü, Valilik tarafından yasaklanmasına rağmen yapacağını açıkladığı ve olaylı geçen mitinge katılmak üzere yola çıkan ve arkadaşlarıyla birlikte Siirt çıkışında gözaltına alınan Siti Şen, sorgulanmak üzere Siirt Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada yapılan soruşturmasında Siti Şen’in, 30 Ağustos 2006’da, Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarını protesto amaçlı düzenlenen açlık grevine katıldığı, bu nedenle hakkında ’Örgüt propangandası yapmak’ suçundan açılan davada 20 ay hapis cezası aldığı, bu cezanın da Yargıtan 9’ncu Ağır Ceza Dairesi’ne onandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine 7 çocuk annesi Siti Şen, Siirt E Tipi Cezaevi’ne konuldu.

KIZI MAYINA BASARAK, OĞLU ÇATIŞMADA ÖLDÜ, BİR OĞLU CEZAEVİNDE

Siti Şen’in kızı Gülistan’ın 1993 yılında Siirt Eruh İlçesi’ne bağlı Balıkavak Köyü civarında bastığı mayının patlaması sonucu hayatını kaybettiği, oğlu Mehmet’in ise, PKK’ya katıldıktan sonra 1996 yılında çatışmada öldüğü, diğer oğlu Abdullah’ın da PKK davasında Almanya’da hala cezaevinde bulunduğu belirtildi.

’BU ÜLKEDE HUKUK VARSA, ANNEM SERBEST KALIR’

Siti Şen’in en büyük oğlu Şükrü Şen, bugün cezaevindeki annesini ziyaretinden sonra İHD Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın ile birlikte gazetecilere açıklama yaptı. Annesinin cezaevine gönderilmesini ’Devletin bir ayıbı’ olarak değerlendiren Şükrü Şen, "Hukuk varsa annemiz cezaevinden çıkacak. Anneme hukuki destek için İHD’den yardım talebinde bulunduk, Savcılığa da dilekçe ile başvurduk" dedi.

’ÇOK CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI VAR’

İHD Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın da, Siti Şen’in çok ciddi sağlık sorunlarının olduğunu belirterek, "2006 yılında yapılan bir eylemden kaynaklı olarak 79 yaşındaki Siti Şen cezaevine konuldu. Siti Şen, gerçek anlamda çok ciddi sağlık sorunları yaşayan ve kendi günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak durumda olan bir anamız. Ancak 3’üncü Yargı Paketi’nin çıkarılmasına rağmen cezaevinde tutulmasının başlı başına bir hukuksuzluk olduğunu ifade etmek istiyoruz. Bir ikincisi, ceza infaz kanununa göre de 70 yaş üzerinde olan kişilerin kendi evlerinde ceza çekme hakları bulunmaktadır. Bu temelde Cumhuriyet Savcılığı’na aile aracılığıyla bir başvuru yapıldı. Buradan talebimiz budur. 70 yaşın üzerinde olan annenin, yargı paketi çerçevesinde, hem de ceza infaz kanunu kapsamında bir an evvel tahliye edilmesini bekliyoruz." (Radikal)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89