• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 11 °C

Büyük KCK operasyonu!

Büyük KCK operasyonu!
KCK soruşturması kapsamında polis büyük bir operasyon başlattı. BDP İstanbul İl Başkanlığı, Diyarbakır Belediyesi ve KESK polisin hedefinde.

KCK soruşturması kapsamında 4 ilde operasyon başlatan polis sabah saatlerinden itibaren BDP İstanbul İl Başkanlığı, Diyarbakır Belediyesi ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Merkezi başta olmak üzere pek çok adreste arama yaptı.

BDP Diyarbakır İl binası, KURDÎ-DER Genel Merkezi, Eğitim Sen ve İHD Diyarbakır şubelerine sayıda polis tarafından baskın düzenlendi. Düzenlenen baskınlarda aramalar devam ederken, binalarda bulunan bilgisayar ve arşivlere el konuluyor.

BDP Urfa İl Örgütü, KURDÎ-DER Şubesi ve Urfa BDP Siyaset Akademisi, Viranşehir İlçe Örgütü ve Mardin'in Nusaybin İlçe Örgütü'ne baskın düzenlenirken, şu ana kadar gözaltı olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. Her iki ilçe binasında da aramalar sürüyor.

BDP Batman İl Örgütü ve Çırağan İş Merkezi'nde bulunan BDP Siyaset Akademisi'ne de sabah saatlerinde gerçekleştirilen baskınlar sonucu aramalar sona erdi. Siyaset Akademisi çalışanı Kazım Barış gözaltına alınırken, BDP ve akademiden çok sayıda bilgi, belge ve bilgisayar hard disklerine el konuldu.

İstanbul'da ise şu ana kadar edinilen bilgilere göre; Bağcılar BDP İlçe Başkanı Zekiye İlbasan evine yapılan baskınla polisler tarafından gözaltına alındı. İlbasan, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken gözaltı sayısının artması bekleniyor. Mersin'de de Yenişehir İlçesi'ne bağlı Barbaros Mahallesi'ndeki evinden alınan BDP Mersin İl Eş Başkanı Musa Kulu BDP İl Binası'na getirildi. İl binasını ablukaya alan polis binada arama yapıyor. Çavuşoğlu Mahallesi'nde ise bir eve yapılan baskında Resul Aşkan adlı kişi gözaltına alındı. BDP Adana İl ve İlçe binalarına da sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Seyhan, Yüreğir İlçe binaları ile BDP İl binasından çok sayıda bilgisayar hard diskine, bilgi ve dokümana el konuldu. BDP Siirt İl binası da polisler tarafından abluka altına alındı. Çok sayıda polis İl binasında arama yapıyor. Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde de Belediye Meclis Üyesi Nazan Bağlan Söğüt'ün evine baskın düzenlendi. Söğüt gözaltına alındı.

BDP Van İl Örgütü, Belediye Hizmet Binası ile Van Belediyesi'ne ait VASKİ binaları da Jandarma ile Emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gece saatlerinde kimseye haber verilmeden kapıları açılarak arama yapıldığı ortaya çıktı.

ANKARA'DA KESK GENEL MERKEZİNE BASKIN

Ankara'da ise polis KESK Genel Merkezi’ne sabah erken saatlerde gelerek arama yapmak istedi. Konfederasyon uzmanı İsmet Aslan hakkındaki gözaltı ve arama kararını gerekçe gösteren polisin KESK merkezinde geniş bir arama yapmak istemesine tepki gösteren KESK yöneticileri ve avukatları aramaya engel oldu. İtirazlar üzerine polis aramayı sadece İsmet Aslan’ın odasında yaptı. Halen aramalar sürerken, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve KESK yöneticileri, KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri de KESK’e gelerek olaya tepki gösterdi.

Öte yandan aynı kapsamda Ankara’da birçok semtte sabah erken saatlerde ev baskınları, aramalar ve gözaltılar yaşandı. BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van eski Milletvekili Fatma Kurtulan, DEHAP eski Genel Başkanı ve BDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ve DİHA Muhabiri Murat Çiftçi’nin evlerinde aramalar yapıldı. Evi yaklaşık üç saat aranan Fatma Kurtulan, aramanın ardından gözaltına alınırken, baskın ve aramaların “KCK operasyonu” kapsamında olduğu öğrenildi. Operasyonun İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla gerçekleştirildiği bildirildi..

MİLLETVEKİLİ LEYLA ZANA'NIN EVİNE BASKIN

Diyarbakır Bağımsız  Milletvekili Leyla Zana'nın Ankara Çankaya'daki evinin kapısı polisler tarafından kırıldı. Zana'nın evde olmadığı öğrenilirken evde arama devam ediyor. (evrensel)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89