• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Berlin 9 °C

'Buradayız Ahparig'*

'Buradayız Ahparig'*
Hrant için adaletin peşini bırakmayan arkadaşları, ailesi, meslektaşları ve “Hrant için Adalet için” diyecek olan binlerce kişi, AGOS’un önünde bir araya gelecek.

Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilmesinin üzerinden 6 yıl geçti. 6 yıl önce suikastin daha ilk günlerinde “örgüt yok” denilerek rotası çizilen davada, 6 yıl sonra Yargıtayın “Örgüt var” demesi, “Bu dava böyle bitmez” diyenler için yeni bir adalet umudu oldu. Hrant için adaletin peşini bırakmayan arkadaşları, ailesi, meslektaşları ve “Hrant için Adalet için” diyecek olan binlerce kişi, bugün yine gazetesi AGOS’un önünde bir araya gelecek, “Buradayız Ahparig” diyecek. 

43071‘ADALETİN PEŞİNDEYİZ’ 

Bugün saat 13.30’da Şişli’de, saat 15.00’te Agos gazetesinin önünde buluşma çağrısı yapan Hrant’ın Arkadaşları, “Hrant Dink’i ölüme götüren neredeyse tüm resmi görevliler, hükümet tarafından el üstünde tutuldu, terfi ettirildi. Kararttılar, çözmediler, unutturmak istediler, üstünü örttüler, örgüt ‘bulamadılar’, gerçek katilleri korudular, sahiplendiler. Bu, cinayete ortaklıktır” demişlerdi. Yapılan çağrı açıklamasında, Hrant’ın gerçek katilleri yargı önüne çıkartılması için adalet arayışının daha da güçlendirmesi gerektiğine vurgu yapılarak, “Kararlılığımızı göstermeli, sesimizi daha da gür çıkarmalıyız. İstedikleri kadar karartsınlar, korusunlar, kollasınlar. Biz bitti demeden bu dava bitmez. Buradayız Ahparig...” dediler. 

Öte yandan bugün Agos’un önündeki anmanın ardından saat 19.00’da da Taksim Meydanı’ndan Galatasaray’a yürüyüş düzenlenecek. 

MAHKEME KARARINI VERDİ: ÖRGÜT YOK 

Hrant Dink, 19 Ocak günü Şişli’de genel yayın yönetmeni olduğu gazetesi Agos’un binasının önünde suikasta kurban gitti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 19 sanıklı cinayet davasında 17 Ocak 2012 günü karar açıklandı. Davada tutuklu olarak yargılanan Yasin Hayal, “Hrant Dink’i tasarlayarak öldürmeye azmettirmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, tüm sanıkların “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan beraatine karar verirken, Erhan Tuncel ise Mc Donalds’ın bombalanması eylemine ilişkin 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tuncel’e Dink cinayeti nedeniyle ceza verilmedi. Tuncel aynı gün tahliye edildi. 

YARGITAY ‘HAYIR, ÖRGÜT VAR’ DEDİ 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayeti davasında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin 19 sanık hakkında verdiği kararla ilgili görüşünü ise geçtiğimiz günlerde hazırladı. Görüşte, “Sanıkların atılı suçları örgütün faaliyeti çerçevesinde işlediği” gerekçesiyle bozulmasını istedi. “Sanıkların mensubu bulundukları silahlı terör örgütünün yöneldiği ve gerçekleştirmek istediği amaç açısından elverişli fiili gerçekleştirdikleri tarih itibarıyla ülke genelindeki toplumsal etkinliğinin olup olmadığını aramaya gerek yoktur. Zira, devletin birliğini bozma suçu bir tehlike suçudur ve gerçekleştirilen eylemlerin sonuncusu ile de bu tehlike gerçekleşmiştir” denildi. 

*(Kardeşim)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89