• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 4 °C

Bunlarla Kürt politikası yapılmaz!

Bunlarla Kürt politikası yapılmaz!
Kapatılan DTP genel başkanı Ahmet Türk CHP'de yeni dönemi değerlendirdi ve parti meclisindeki bir gazeteciye ambargo koydu.

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Kürt politikalarını yorumladı ve parti yönetimine seçilen bir gazetecinin ismini vererek "bu isimlerle Kürt Politikası yapılmaz" dedi.

Ahmet Türk TBMM'de gazetecilere "Mehmet Faraç gibi isimlerle Kürt politikası yapılmaz" dedi ve ekledi: "Mehmet Faraç gibi isimler Kürt sorunu konusunda görüşleri nedeniyle bölgeye bile giremez."

Ahmet Türk, Kılıçdaroğlu'na mektup yazarak Kürt sorununun çözümü için öneriler sunacağını da söyledi. Kılıçdaroğlu'na kendisine takılan ismin hakkını vermesi çağrısında da bulunan Türk, "Gandi, 'İnsanlar ölmesin' dediği için Gandi oldu" dedi.

GAZETECİLERLE MECLİSTE SOHBET ETTİ

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, önceki gün Meclis'e geldi ve bir grup gazeteci ile sohbet etti. "Yeni dönem CHP"ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk'ün sözleri şöyle:

CHP HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

CHP topluma bugüne kadar ulaştırması gereken mesajları veremedi. Sosyal demokrat kesimlerde, CHP'nin değişim- dönüşüm gerçekleştirerek bir parti olacağı konusunda bir beklentisi vardı. Kurultaydaki bu umut, halka yansıdı. Değişimi, dönüşümü esas alan bir noktada siyaset anlayışını oturtup, siyaset yürütmezseniz, hayal kırıklığı olur. Kurultayı izledikten sonra ben de hayal kırıklığı yaşadım.

BAŞARILI OLAMADIĞI ALAN

Türkiye'deki bütün meseleyi işsizlik ve yolsuzluğa indirgemek, Kürt meselesini o şekilde yorumlamak, büyük bir yanlışlıktır. CHP'yi biz geçmişinden beri tanıyoruz. CHP'nin belki de en başarılı olmadığı alan yolsuzlukla mücadeleydi. Geçmişte hiçbir zaman ekonomide başarılı olamadı ve yolsuzlukla mücadelede sınıfta kaldı. O söylemler üzerinde bunu getirirseniz, işsizlik ve yoksullukla baş edemezsiniz, çünkü bir program yok.

KÜRT HALKI GÖRDÜ

CHP kongresinde Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorunuyla ilgili hiçbir değerlendirmesi olmadı. Ne bir Kürtçe parça çalındı, ne tek bir Kürtçe kelime edildi. Bunlar yetmiyormuş gibi sinevizyondan Ergenekon görüntüleri verildi. Kürt, artık politize olmuş bir halk ve bunları görüyor.

KÜRT'Ü AĞZINA ALMIYOR

Kürt meselesi Türkiye'nin en zor meselesi. Acıların yaşandığı, sancıların olduğu, çok büyük gerginliklere gebe bir süreçten geçiyoruz. Sosyal demokrat olduğunu söyleyen bir parti, "Kürt" kelimesini ağzına alamıyorsa tehlikelidir.

TAHAMMÜL EDEMEDİLER

CHP'nin bölgede başarılı olmasını gerçekten çok isterim. Ancak sadece genel başkanın değişmesiyle olacak bir şey değil bu, zihniyetin değişmesi lazım. Parti Meclisinde yer alan Kürt kökenli kişilerin bölgede hiçbir etkinlikleri yok.

FARAÇ BÖLGEYE GİREMEZ!

PM'ye yeni giren Mehmet Faraç gibi isimler Kürt sorunu konusunda görüşleri nedeniyle bölgeye bile giremez. Baykal girebilirdi. Kılıçdaroğlu da girebilir, ancak Faraç gibi isimler giremez.

NEDEN MEHMET FARAÇ?

Cumhuriyet gazetesi Yurt Haberler Servisi Şefi Mehmet Faraç, Urfa doğumlu bir gazeteci ve uzun yıllar Cumhuriyet gazetesinin Güneydoğu muhabirliğini yaptı.

Faraç, Kürt siyaseti üzerine görüşlerini "PKK'nin Şifreleri" ve "PKK Ne İstiyor" isimli iki kitabı ile anlatmış, CNN TÜRK'te katıldığı medya mahallesi programında CHP'ye bu kitapları ve diğer çalışmaları nedeniyle davet edildiğini anlatmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89