• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 9 °C

Bülent Arınç: Bende dağa çıkardım!

Bülent Arınç: Bende dağa çıkardım!
Arınç: "Diyarbakır cezaevinden çıkanların yarısından fazlası dağa gitti, yarısından fazlası da dağdakilere övgüler düzüyor."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kanaltürk'teki "Ankara'nın Nabzı" programında soruları yanıtlarken, "Ben bir BDP'li kadın milletvekiline çok kızıyordum, çok beddua ediyordum. Halen milletvekili bu insan; ama onunla ilgili bir hatırayı dinledim, şimdi artık kızmıyorum. Çünkü 17 yaşında bir genç kızken Diyarbakır Cezaevi'nde o kadar ahlâksızca işkenceye maruz kalmış ki, o kadar kendisini zorlamışlar ki, ben de aklıma gelse dağa çıkardım" dedi. 

Faruk Mercan'ın sunduğu programda soruları yanıtlayan Arınç, Kürt sorunu ile ilgili bir soru üzerine Abdullah Öcalan'dan söz ederken şöyle dedi: 

"Belki bir karanlığın kurbanı olarak bu yollara götürülmüş, sevk edilmiş; içinde MİT'in parmağı da olabilecek şekilde, başkalarının da desteklemesi suretiyle... Şimdi İmralı'da, 11-12 seneden beri tecrit halinde yaşayan bir insan. Ama bir çocukluğu, bir gençliği var. Türkiye'de yaşayıp da idam sehpasına gidenlerin, Hüseyin İnan'lar ile Yusuf Aslan'lar ile pek çoğuyla tarihte yolu kesişmiş bir insan olarak söylüyorum: Kürtlüğü inkâr ederseniz, senin dilin yoktur derseniz, var diyenlere de cezaevi yolunu gösterirseniz bu işin çözümü olmaz." 

Arınç, "bir BDP'li kadın milletvekili"ni andığı sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ben bir BDP'li kadın milletvekiline çok kızıyordum, çok beddua ediyordum. Halen milletvekili bu insan; ama onunla ilgili bir hatırayı dinledim, şimdi artık kızmıyorum. Çünkü 17 yaşında bir genç kızken Diyarbakır Cezaevi'nde o kadar ahlâksızca işkenceye maruz kalmış ki, o kadar kendisini zorlamışlar ki, ben de aklıma gelse dağa çıkardım. Çünkü Diyarbakır'dan cezaevinden çıkanların yarısından fazlası dağa gitti, yarısından fazlası da dağdakilere övgüler düzüyor. İnsanlara zulmederseniz, haksızlık, fena muamele yaparsanız, bunun karşılığı sabır gösterenler de red edenler de, bunun hesabını sormaya kalkanlar da olabilir. Biz Türkiye'de, 'Ben Kürdüm' diyen insanın rahatlıkla bunu söyleyebileceğini, çünkü bu ülkede bin yıldır Kürtlerin var olduğunu, onlarla müşterek bir tarihimiz ve kaderimiz olduğunu, Cumhuriyeti birlikte kurduğumuzu söylüyoruz. Bu AK Parti'nin başarısıdır." 

Arınç, konuşmasının devamında, partisinin Kürt sorunuyla ilgili icraatlarının altını çizdi: "Kürtçe için bugün seçmeli dersleri koyduysak, bir TRT kanalını sabahtan akşama kadar verdiysek, 29 tane yerel ve bölgesel televizyona 'Anadilinizde istediğiniz yayını yapabilirsiniz' dediysek, 'Ben hiçbir hakkımı alamadım' diyen insan yalan söyler. 'Ben şunları istiyorum' diyen herkes anayasal ve hukukî haklarını tamamen AK Parti hükümetleri döneminde almış durumdadır. Şimdi karşımızda Kürt meselesinden ziyade bir terör meselesi var, onu da inşallah çözeceğiz."

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89