• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Buldan’dan Kılıçdaroğlu’na: Sessizliğinizi bozun, gün bugündür

Buldan’dan Kılıçdaroğlu’na: Sessizliğinizi bozun, gün bugündür
HDP’li Diyarbakır, Mardin, Van büyükşehir belediyelerine dün kayyum atamasına ilişkin bugün HDP İstanbul İl Teşkilatı’nda açıklamada bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi.

Buldan “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve bütün siyasi partilere yöneltmek istiyorum: sessizliğinizi bozun. Söyleyecek sözünüz mutlaka vardır. Bu sözünüzle Türkiye’nin geleceğini, yarınlarını çocuklarımızın, evlatlarımızın geleceğini güzel günlere dönüştürebiliriz” diye konuştu.

Buldan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğine olan inancımızı her zaman ifade ettik

19 Ağustos sabahı bir kez daha siyasi darbe ile gözlerimizi açtık. Aslında Türkiye, Cumhuriyet tarihi boyunca sürekli darbelerle karşı karşıya kaldı ve bu darbelerden büyük sıkıntılar yaşadı. Darbeleri Türkiye halkları ve toplumu olarak kınadığımızı, darbelere karşı olduğumuzu her zaman ifade ettiğimiz süreçler yaşadık. En son 15 Temmuz’da askeri darbe girişimi ile Türkiye sarsılmıştı hatırlarsanız. Bu darbeye Türkiye halkları bir kez daha karşı çıkmıştı. Seçimle gelenin, sandıkla gelenin mutlaka seçimle gitmesi gerektiğine inancımızı her zaman ifade ettik. Ancak Türkiye son yıllarda AKP iktidarının sivil darbeleri ile de karşı karşıya geldi. 

19 Ağustos düpedüz bir hırsızlıktır

En son örneğini 19 Ağustos'ta, 2 gün önce Diyarbakır’da, Mardin’de ve Van’da, bu 3 büyük kentte yaşadık. Halkın yüzde 60’ına yakınının oy verdiği kentlerde bir kez daha halkımızın iradesi teslim alınmış oldu ve halkımızın iradesi gasp edilmiş oldu. Bu düpedüz bir hırsızlıktır. AKP hükümetinin kendi çıkmazını; başta dış politika olmak üzere, hem ekonomik, sosyal hem de siyasi alanlarda yaşadığı sorunları örtbas etmek amacıyla bugün kayyım zihniyetini ve kayyımla gasp etme zihniyetini ortaya koyduğuna tanıklık ediyoruz. 

Kayyım zihniyetini kabul etmiyoruz, her türlü demokratik tepkimizi ortaya koyacağız

Bu insanlar trilyonlarca borç bırakmışlardı arkalarında. Her birinin trilyonlarca borç bıraktıkları yerlere geri dönmelerinin sebebi elbetteki boş kalan ceplerini doldurmaktır. Halkımıza bir kez daha ihanet etmek amacıyla geldiklerini çok iyi biliyoruz. Kayyım zihniyetini tanımıyoruz, kayyım zihniyetini kabul etmiyoruz ve bu kayyım zihniyetine karşı demokratik her türlü tepkimizi ortaya koymaya hazırız ve bunu yapacağız. 

İstanbul’u kaybedenler intikam almak için kayyım zihniyetini yeniden devreye soktular

Bizler Türkiye demokrasisi ve geleceği için özellikle 23 Haziran seçimlerinde İstanbul’da güzel bir birliktelik sergiledik. İstanbul seçimlerinde Türkiye’nin geleceği için birlik ve beraberlik oluşturduk. Bu birlik ve beraberlik sonuca ulaştı. İstanbul’u kaybedenler intikam almak için bir kez daha kayyım zihniyetini ortaya koydular. 

Bugün bize yapılan yarın elbette size yapılır

Bu demokrasi sınavından başarılı bir şekilde geçmezsek eğer Türkiye’nin geleceği bize bir şey vaat etmeyecek. Karanlık günler bizleri bekliyor olacak. Bugün çağrım özellikle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP başta olmak üzere TBMM’de grubu olan partilere, Meclis dışında olan siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerine, demokrasi savunucularına; herkese çağrımız budur, bu sınavı birlikte geçmek zorundayız. Bugün bize yapılan yarın elbette size yapılır. Bugün bu gidişatı durduramazsak yarın bu çemberin içine herkes girer.  

CHP ve Kılıçdaroğlu başta olmak üzere herkese çağrı yapıyoruz: Sessizliğinizi bozun

Ben bu çağrımızı özellikle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve bütün siyasi partilere yöneltmek istiyorum: sessizliğinizi bozun. Söyleyecek sözünüz mutlaka vardır. Bu sözünüzle Türkiye’nin geleceğini, yarınlarını çocuklarımızın, evlatlarımızın geleceğini güzel günlere dönüştürebiliriz. 

SORU: Kayyım atamalarından sonra HDP’nin sine-i millet gibi bir düşüncesi var mı? 

Şu anda öyle bir düşüncemiz yok. Ancak her türlü seçeneği masaya yatırdığımızı belirtmek isterim.  

Böyle bir şeyi bekliyor muydunuz? 

Olmaması gereken bir şey bu. Dün de bu soru soruldu, "böyle bir şey bekliyor muydunuz" diye. Böyle bir şey olmaması gerekiyor. Yeni yargı yılı açılacak, yargı reformundan bahsedilen hatta barış sürecinden bahsedilen bir dönemde tekrar eskiye dönmek, kayyım zihniyetine geri dönmek Türkiye’ye hiçbir şey kazandırmaz. AKP bir an önce bu kararından, bu yanlış, haksız, hukuksuz kararından vazgeçmelidir. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89