• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

Buldan ve Baluken Kandil'e gitti

Buldan ve Baluken Kandil'e gitti
BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, KCK yöneticileri ile görüşmek üzere Kandil'e gitti.

Son olarak 11 Ocak'ta KCK Lideri Abdullah Öcalan'la İmralı Adası'nda görüşen BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, KCK yöneticileri ile görüşmek üzere Kandil'e gitti.

Kandil ziyareti öncesi açıklama yapan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, KCK Lideri Abdullah Öcalan ile ilgili görüşmede önemli konuların tartışıldığını ve bu konulara ilişkin Öcalan'ın önemli açıklamaları olduğunu söyledi. Baluken, "Bilindiği üzere Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'la İmralı Adası'nda bir görüşme yaptık. Bu görüşmeye ilişkin önemli konuları tartıştık. Bu konuların başında Paris Katliamı, Türkiye'de çözüm sürecinin başlatıldığını, Kürt Ulusal Kongresi'ni ve Rojava durumunu ele aldık. Öcalan'ın bu konularda önemli tespitleri vardı" diye konuştu.

Kandil'in mektuba cevap vermesi bekleniyor

Baluken Öcalan ile yapılan son görüşmelere dikkat çekerek, "Sayın Öcalan'la tarihi bir toplantı düzenledik, bu toplantıda Sayın Öcalan'ın tarihi değerlendirmeleri oldu. Bu görüşmelerden sonra AKP hükümeti ile birkaç kez görüşme yaptık. Bu sebeple yaptığımız toplantıda tartışmaların içeriğine ilişkin AKP'nin çözüm sürecine yaklaşımını tartışmak için bugün Sayın Pervin Buldan ile Kandil'e giderek KCK Yürütme Konseyi üyeleri ile bir görüşme yapacağız" diye belirtti. Baluken, KCK'nin Öcalan'a göndereceği mektuba ilişkin şunları aktardı; "Önceki görüşmelerimizde Sayın Öcalan KCK'ye bir mektup yollamıştı. Bu mektubun cevabı daha elimize ulaşmadı. Son görüşmemizde Sayın Öcalan 'ben mektubun cevabını bekliyorum' demişti. Aynı zamanda KCK mektupta yazılan konular hazır olduğunda onun için biz KCK yöneticileri ile bir görüşme yaparak mektubu alacağız."

'Zana ile Öcalan görüşmesi olağanüstü değil'

Leyla Zana'nın Öcalan ile görüşmesinde değerlendiren Baluken görüşmenin olağanüstü bir duruma olmadığını belirterek şunları söyledi: "Zana ve Sayın Öcalan'ın görüşmesinde olağan üstü bir durum yoktur. Öcalan'la siyasi heyetin yaptığı görüşmelerin çerçevesi biraz daha genişletilmesi gerektiğini söylemiştik. Öcalan da tüm toplantılarda dile getiriyor. Öcalan ile yapılan ziyaretlerde de söylemişti, siyasi heyetler, toplumsal örgütler, akil insanlar ve gazeteciler yanıma gelebilmeliler. Biz daha başından beri Adalet Bakanlığı'na tüm milletvekillerimizin Sayın Öcalan ile görüşmek istediğini söylemiştik. Bundan dolayı da Sayın Zana'nın Sayın Öcalan ile yaptığı görüşme olağanüstü bir durum değildir. Bilindiği üzere Sayın Zana önemli gündemler olan Ulusal Kongre, Rojava ile ilgileniyor ve KCK'ye bağlı heyetlerle ve PYD heyetiyle bazı görüşmeler yapmıştı. Bu görüşmeleri Sayın Öcalan ile paylaşmak önemliydi. Bizim toplantıda en önemli konular tartışıldı, bu önemli konular Ulusal Kongre, Kürt ve Rojava'ydı. Bilindiği üzere Sayın Sırrı Süreyya Önder'in açıklaması, İmralı Adası'na ilişkin tüm açıklamayı vermişti. Sayın Öcalan Sayın Mesut Barzani'ye mektup gönderdi. Sayın Öcalan mektupta birçok önemli mesajı Sayın Barzani'ye var."

Son olarak da Baluken'in tüm milletvekillerin Öcalan ile yapmak istediği görüşmeye ilişkin de; "Önümüzdeki görüşmelerde bizim diğer milletvekillerimizin Sayın Öcalan ile yapmak isteyecekleri görüşme umarım Adalet Bakanlığı sorun çıkarmaz" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89