• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Buldan: Demokrasi güçleri ve Kürtler kazandı

Buldan: Demokrasi güçleri ve Kürtler kazandı
HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini kazanmasının kesinleşmesinden sonra bir konuşma yapan Eş Başkan Pervin Buldan, kayyum politikasının çöktüğünü söyledi.

HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve 15 ilçeyi kazanmasının ardından, binlerce kişi parti önünde toplanarak kutlama yaptı. Seçim sonuçlarını Diyarbakır İl Binasında takip eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, kutlama yapanlara hitaben bir konuşma yaptı. Buldan, seçim başarısını açlık grevindeki arkadaşlarına atfettiklerini söyledi. Demokrasi güçleri ve Kürtlerin Türkiye'nin her yerinde kazandığını belirten Buldan, “Bugün seçim sonuçlarını televizyondan takip ediyoruz. Henüz açıklanmayan, sonuçlanmayan birçok yer var. Ama açıklandığı kadarıyla Türkiye’nin her yerinde demokrasi güçleri ve Kürtler kazandı. Türkiye’nin her yerinde Halkların Demokratik Partisi kazandı” dedi.

Seçim sonuçlarıyla kayyum politikalarını çöktüğünü savunan Buldan, şöyle devam etti; ”İktidarın bu mesajı iyi okuması ve iyi değerlendirmesi lazım. Özellikle burada, bölgede kayyumlar artık bitmiştir. Kayyum politikası çökmüştür. Halkımız kayyum siyasetini benimsemediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Biz sadece burada kazanmadık. Biz Türkiye’nin batısında da AKP’ye ve faşizme ders verdik. Ankara’da, Antalya’da, Adana’da, Mersin’de büyükşehirlerde aday çıkarmayarak, demokratik güç birliklerini destekleyerek iktidara büyük bir ders verdik. İşte AKP hükümeti verilen bu dersi, verilen bu cevabı iyi okumalıdır. Aynı zamanda halkımız iktidara, bize defolun gidin diyenlere büyük bir ders vermiştir. Halkımız iktidara, ‘Bu topraklar bizim bu vatan bizim, bir yere gitmiyoruz’ mesajını vermiştir.”

Şırnak’ta dışarıdan getirilen 12 bin kişinin oy kullanması sonucu kaybettiklerini söyleyen Buldan, seçimin kaybedeninin Cumhur İttifakı olduğunu savundu. Buldan, “Artık şu çok net ortaya çıkmıştır, AKP hükümeti çözümsüzlük politikalarında devam ettiği sürece kaybetmeye mahkumdur. Bir kez daha bunu net olarak söylüyoruz. Bu seçimin kazananı Kürtler ve demokrasi güçleri olmuştur. Bu seçimin kaybedeni Cumhur İttifakı olmuştur. Açık ve net olarak söylüyoruz. Bizler, bu mücadelemizi devam ettireceğiz, barışa olan özlemimizi, demokrasiye olan özgürlüklere olan inancımızı her daim sürdüreceğiz. Ta ki bu topraklara barış, özgürlük, eşitlik ve demokrasi gelene kadar. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın” diye konuştu. (VOA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89