• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 5 °C

Brunson’a tahliye yolu göründü: Savcı adli kontrolün kaldırılmasını istedi

Brunson’a tahliye yolu göründü: Savcı adli kontrolün kaldırılmasını istedi
Türkiye'de ev hapsinde bulunan ABD'li rahip Andrew Brunson'un duruşması görüldü. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Brunson için adli kontrol şartlarının kaldırılmasını ve ''örgüte üye olmak''tan 10 yıla kadar hapis talep etti.

ABD ile yaşanan krizde adı çokça anılan rahip Andrew Brunson davasının duruşması bugün İzmir’de görüldü.

Yaklaşık 2,5 aydır ev hapsinde tutulan Rahip Brunson yargılanmak üzere sabah erken saatlerde yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye götürüldü.

İzmir'de 4. kez hakim karşısına çıkan ABD'li rahip Brunson'un kimlik tespitinin yapılmasıyla duruşma başladı. Saat 10.30'da başlayan duruşmada seyir değiştirecek gelişmeler yaşandı. Davada Büşra, Levent Kalkan ve Serhat isimli tanıklar aleyhte verdikleri önemli ifadeleri geri çekti. 

İki tanık ise FETÖ ve PKK iddiaları konusunda birbirlerini suçladı. Brunson da hakkındaki iddiaları reddetti.

Savcı mütalaasını vermeye başladı

Verilen öğle arasının ardından tekrar devam edilen davanın duruşmasında, savcı esas hakkındaki mütalaasını vermeye başladı. Savcı mütalaasında adli kontrolün kaldırılmasını istedi. Brunson için savcı ayrıca örgüte üye olmaktan 10 yıla kadar hapis talep etti.

İddia: Türkiye ve ABD Brunson için anlaştı

ABD menşeli haber kanalı NBC, duruşmadan önce dikkat çekici bir iddia gündeme taşıdı. İddiaya göre yakın zamanda ABD Başkanı Donald Trump ve Türkiye arasında varılan gizli anlaşma uyarınca bugünkü duruşmada Brunson hakkındaki suçlamalar düşürülecek ve ABD’li rahip özgürlüğüne kavuşacak.

Brunson 2,5 aydır ev hapsinde tutuluyor

ABD ile Türkiye arasında rahip Andrew Brunson’un tutukluluğu nedeniyle bir süredir gerginlik yaşanıyor. Brunson, ilk kez 2016 yılında İzmir Göç İdaresi'nin yayınladığı yazıyla tartışılmaya başlandı. 20 yılı aşkın süredir Türkiye'de yaşayan Brunson ve eşinin, misyonerlik yaptığı ve yurt dışından kendilerine kaynak aktarıldığı öne sürüldü. Çiftin milli güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle sınır dışı edilmesi istendi. Eşi serbest bırakılan Brunson, bir gizli tanığın ifadesiyle 9 Aralık 2016'da tutuklandı.

FETÖ ve PKK adına 9 Aralık 2016'da suç işlediği iddiasıyla tutuklanan ABD'li din adamı hakkında 35 yıl hapis cezası istendi. 20 ay tutuklu kaldıktan sonra 25 Temmuz'da Brunson'un tutukluğu, "sağlık sorunları" dikkate alınarak ev hapsine çevrildi. 

Brunson'ın ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması için yapılan bütün itirazlar mahkeme tarafından reddedildi. Yerel mahkemelere yapılan itirazların reddedilmesinin ardından 3 Ekim'de Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89