• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 14 °C

Bozyel: PKK silahları susturmalı!

Bozyel: PKK silahları susturmalı!
HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel, BDP'nin Meclis'e dönmesi, PKK'nın da silahları susturması gerektiğini söyledi.

HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel, BDP'nin Meclis'e dönmesi, PKK'nın da silahları susturması gerektiğini söyledi. 'Türkiye'de Kürdistan Konferansı'nda konuşan Bozyel, yeni anayasa sürecinin diyalog zeminine dönüştürülebileceğini belirtti. Bozyel, "Çözüm süreci bu zemin üzerinden giderek sürdürülebilir. Bunun için BDP ve onlarla birlikte hareket eden milletvekillerinin parlamentoya dönmesi önem taşıyor. BDP grubu, anayasa yapım süreci başta olmak üzere, bütün temel konulardaki çalışmalarında parlamento dışındaki Kürt hareketi ile diyalog ve eşgüdüm içinde davranmaya özel bir özen göstermelidir." dedi. PKK'nın bundan sonra izleyeceği tutumun çözüm sürecinin gidişatını önemli bir şekilde etkileyeceğini kaydeden Bozyel, gelinen aşamada PKK'nın kalıcı bir biçimde silahlarını susturmasının önem arz ettiğini ifade etti.

31684

Demokratik Toplum Kongresi Eş Genel Başkanı Ahmet Türk de, siyaset konusunda Kürtlerin yetersiz kaldığını ifade etti. Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da büyük değişimlerin yaşandığını hatırlatan Türk, uluslararası güçlerin sürekli olarak yeni siyaset ürettiğini dile getirdi. Türk, "Kürt halkının bu değişimleri iyi değerlendirmesi lazım. Biz kesinlikle eşitliği, adaleti, barışı, kardeşliği istiyoruz. Tüm dünya bilsin ki bizler barışseveriz, barış istiyor ve bunun için çalışıyoruz. Bunun için siyasetin önünün açılması gereklidir." şeklinde konuştu. Türk, Kürtlerin ittifak yapmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, Kürt önderlerin halkın birlik taleplerine cevap vermesi gerektiğini kaydetti.

Diyarbakır bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi, konferansın fikirlerin özgürce ifade edilebilmesi adına çok önemli olduğunu vurguladı. Elçi, konferansta her halktan ve inançtan insanların temsil edilmesinin önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kürdistan'da yaşayan ve her halktan, her inançtan kişiler burada temsil edilmesi açısından büyük sonuçlar doğurabilecek bir konferanstır. Benim gibi bu topraklarda hak sahibi olanların haklarına saygılı olacağız. Nasıl ki kendi haklarımızı koruyoruz, farklı grupların haklarını da koruyup saygı göstermesini bileceğiz. Bu şekilde birlik, beraberlik ve kardeşliği yaşayabiliriz. Tolerans kültürünü öğrenmeliyiz. Kürtler arasında ittifakın olabilmesi için partiler, kişiler ön plana çıkmamalıdır. Kişi senin için çok değerli, çok kıymetli olabilir, ancak benim tarafımdan da sevilmeyebilir. Eğer buna zorlanırsak ittifak baştan bozulur. Ortak değerlerimizi ortaya çıkarmalıyız. Talebimiz bellidir, özgürlük ve onurlu yaşama, bunu bütün yaşamı boyunca göstermektir. Özgürlüklerimizden vazgeçmeyeceğimizi gür bir sesle ifade edeceğiz."

Konferans, açılış konuşmalarının ardından basına kapatıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89