• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 24 °C

Borcunu ödemezse yine vururum

Borcunu ödemezse yine vururum
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi makam odasında bacaklarından vuran eski iş ortağı Rıza Tunçbilek, “Başkan alacağımı vermedi. Borcunu....

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi makam odasında bacaklarından vuran eski iş ortağı Rıza Tunçbilek, “Başkan alacağımı vermedi. Borcunu ödemezse yine vururum” dedi.

Saldırgan Rıza Tunçbilek, polise, Çelebi'den alacağını tahsil etmek için kararlı olduğunu söyledi.

Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) Başkanı Süleyman Çelebi'yi sendika binasının 7. katındaki makam odasında vuran eski iş ortağı ve 30 yıllık arkadaşı Rıza Tunçbilek, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyetteki ifadesinde alacağını tahsil edemediği için Çelebi'yi vurduğunu söyleyen Tunçbilek, “Vermezse yine vururum” dedi.

PARAMI VERMEDİ VURDUM

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Rıza Tunçbilek, “DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile geçmiş yıllarda halı ticareti yaptıklarını, 1995 yılından kalan 175 bin mark alacağını tahsil edemediğini ve olay günü de alacağını görüşmek için gittiği makamında, bu parasını tahsil edemediği için bu yola başvurduğunu” söyledi.

Çelebi'yi uyardığını söyleyen Tunçbilek, “Paramı alamadım. Şartlarım çok kötüydü. Canıma tak etti. Sinirle gittim, kendisini uyarmama rağmen alacağım vermeyince vurdum. Amacım bir ders vermekti. Direkt olarak ayaklarına ateş ettim. Artık bana inanmıştır. Umarım borcunu öder. Ödemezse yine aynı yola başvuracağım” şeklinde konuştu. Adliyeye sevkedilen Rıza Tunçbilek, çıkarıldığı Şişli Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı.

KARDEŞİ DE DOĞRULADI

Polis, Rıza Tunçbilek'in kardeşi Cahit Tunçbilek'in de ifadesini aldı. Saldırganın kardeşinin kimliğini kullandığı yönündeki iddiayı araştıran polis, parmak izi karşılaştırması yaparak Rıza Tunçbilek'in kensine ait kimliği kullandığını belirledi. Cahit Tunçbilek polise verdiği ifadede ağabeyinin Çelebi'den alacağı olduğunu doğruladı. Tunçbilek “Ağabeyim Çelebi'ye 1995'te 225 bin Mark para verdi. Ondan sonra bir kısım para aldı ve 175 bin mark alacağı vardı. Parasını bir türlü alamadı. Ağabeyimin işleri kötüydü. Çelebi'ye parasını almak için gidip geliyordu” dediği öğrenildi.

KALICI HASAR YOK

Bu arada Çelebi'nin kaldırıldığı Florance Nightingale Hastenesi Genel Koordinatörü Mücahit Atmanoğlu, bacaklarına titanyum plaka takılan Çelebi'nin durumunun iyi olduğunu, kalıcı bir hasar olmadığını söyledi. Çelebi'yi ilk ziyaret eden ise eşi Melehat ve kızları Şule ve Hale Çelebi oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89