• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 15 °C

Bono muradına erdi...

Bono muradına erdi...
Dünyaca ünlü İrlandalı rock grubu U2'nun solisti Paul David Hewson (Bono) Boğaz Köprüsü'nden Avrupa'dan Asya'ya yürüyerek geçti.

Dünyaca ünlü İrlandalı rock grubu U2'nun solisti Paul David Hewson (Bono) Boğaz Köprüsü'nden Avrupa'dan Asya'ya yürüyerek geçti. Batıyla doğu arasında köprü olan bu Boğaz Köprüsü'nün üzerinde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Bono, "Dünyanın birçok yerini gezdim, birçok insan tanıdım, İstanbul bu yerler arasında çok farklı bir öneme sahip benim için." dedi. 

19712

"360 Derece Avrupa Turnesi'' kapsamında önceki gün İstanbul'a gelen U2 rock grubu dün Başbakan Erdoğan'la görüştü. Ardından akşam saatlerinde Boğaz Köprüsü'nü yürüyerek geçti. U2'ya Başmüzakereci ve Devlet Bakanı Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Başkanı Şekip Avdagiç eşlik etti. Bono, Türkiye'deki en büyük isteğinin iki kıtayı birleştiren Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçmek olduğunu açıklamıştı. Yaya trafiğine kapalı olan Boğaz Köprüsü'nden geçmeleri için yapılan çalışmalar sonrasında, Bono en büyük isteğini gerçekleştirmiş oldu. Yürüyüşü, yaklaşık 100 basın mensubu takip etti. U2'nun köprüden geçişini görüntüleyebilmek isteyen basın mensupları saatler öncesinden yürüyüşün yapılacağı yere geldi. Buradan 3 kamyonetle Boğaz Köprüsü'ne geçen basın mensupları U2'nun yürüyerek köprüden geçişini ancak kamyonetin üstünden görüntüleyebildi. U2, köprünün ortasına geldiğinde sık sık durarak poz verdi.

Yaklaşık 45 dakika süren yürüyüşün sonunda Bono'ya Boğaz Köprüsü'nde eşlik eden Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İrlanda'yı kasıp kavuran kıtlık döneminde, Osmanlı Devleti'nin yaptığı nakdî ve aynî yardımın hatırasına Bono'ya İrlanda kralı tarafından Osmanlı'ya gönderilen teşekkürnamenin çerçeveli kopyasını hediye etti. Belgeyi büyük bir gururla aldığını ifade eden Bono, Bakan Yazıcı'ya teşekkür etti. Bir gazetecinin ''Türkiye'de konser vermek için neden bu kadar geç kaldınız?'' sorusuna ise Bono, ''Daha önce Türkiye'ye gelmememiz için gerçekten geçerli bir sebebimiz yok. Daha önce Türkiye'de olmadığımız için utanç duyuyoruz.'' dedi. Öte yandan, yürüyüş için köprünün bir şeridinin geçişe kapatılmasının oluşturduğu trafik, bazı vatandaşlar tarafından protesto edildi. Saat 21.00'de başlayacak U2 konserinden önce saat 19.30'da İngiltere'nin en önemli alternatif rock gruplarından Snow Patrol sahneye çıkacak.

19713

KUTU....U2 ekibi stadı çok beğendi

Dünyanın en büyük rock grubu U2'nun bugün vereceği konser öncesinde dün statta prodüksiyon ekibi tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, U2 Prodüksiyon Direktörü, sahne tasarımcısı Jake Berry, U2 Prodüksiyon Koordinatörü Craig Evans, Pozitif Prodüksiyon Yöneticisi Orçun Ejder katıldı. Tüm ekibin arı gibi çalıştığı stat da bugün için hazır hale getiriliyordu. Konserin görsel bir şölen olacağını söyleyen Jake Berry, "130 TIR'la gelen, 54 tonluk sahne, rüzgâra karşı dayanıklı bir şekilde tasarlandı, enerji kullanımı mümkün olduğunca ekonomik kullanılıyor. Son 3 gündür gece gündüz bir ekip çalışıyor. Sahnenin ekranı da bu sabah kuruldu. Günün sonunda her şey kurulmuş olacak. Prodüksiyon ekibi İstanbul konseri için çok heyecanlı, stadı çok beğendi. Küçükken hep böyle bir stat hayal etmiştim. Sahne tasarımı stadı küçük gösterecek şekilde kurgulandı. İzleyiciler daha samimi bir ortamda konseri dinlesinler istedik. Yaklaşık bin kişi güvenlik için çalışıyor. Etkinlikler 13.00'ten itibaren başlayacak. İzleyicilerin erken gelmesinde fayda var." dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89