• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

'Birileri öyle rahat gelip o bölgede dolaşamayacak'

'Birileri öyle rahat gelip o bölgede dolaşamayacak'
Ahmet Türk, Batman'da bir polis tarfından yumruklanmasıyla ilgili olarak, "Hükümet bunu örtbas ederse bunun peşini bırakmayacağız. dedi.

 Ahmet Türk, Batman'da bir polis tarfından yumruklanmasıyla ilgili olarak, "Hükümet bunu örtbas ederse bunun peşini bırakmayacağız. Birileri de öyle daha rahat gelip o bölgede dolaşamayacak" dedi.

Batman'da Newroz kutlamalarına müdahalede kendisine bir polis tarafından yumruk atıldığını belirten Demokratik Toplum Kopngresi Eş Başkanı ve Mardin milletvekili (bağımsız) Ahmet Türk, "Hükümet isterse bunu çıkarır, ama örtbas ederse bunun peşini bırakmayacağız. Birileri de öyle daha rahat gelip o bölgede dolaşamayacak" dedi.

Türk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Batman'da Newroz kutlamaları sırasında kendisine yapılan polis saldırısına ilişkin gündem dışı söz alarak konuştu.

Newroz kutlamalarında Türkiye'ye yakışmayan görüntülerle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Türk, şunları söyledi: "Batman'a gittiğimizde bütün sokaklar tutulmuş, Diyarbakır'dan Elazığ'dan getirilen polislerle bütün mahalleler kontrol altına alınmıştı. Bu durumu görünce Belediye Konukevi'ne çekilerek, arkadaşlarla bir durum değerlendirmesi yaptık. Hem kalp pili olduğu için hem de akciğerlerimde sorun olduğu için arkadaşlarımla şakalaşarak, gazın olduğu yere gelmem siz gidin, mümkün olduğu kadar Newroz kutlaması konusunda kolaylık sağlayın dedim. Aradan saatler geçtikten sonra arkadaşlarım telefonla aradılar durumun iyi olmadığını buraya gelmemiz halinde belki bu sorunun sancısız bir şekilde çözebileceklerini söylediler. Bunun üzerine gittim. Otobüsümüz bir tarlaya çekilmiş 1 dakikada 10 tane gaz bombası düşüyor. Milletvekili arkadaşımız Nursel Aydoğan, Vali Bey'i aradı, ben telefonu kendisinden aldım. Durumun çok hassas olduğunu söyledim, eğer Nevroz alanına girersek 5-10 dakikalık konuşmayla kitleyi sakinleştireceğimizi ifade ettim, Sayın Vali bir daha dönmedi."

"Valinin olayı örtbas etmesi vahim bir durum"

Kendilerine yoğun gaz bombası atıldığını belirten Türk, "Newroz alanına doğru gittik. Nevroz alanına giderken otobüsle alana girdiğimizde 40-50 polis parti otobüsünü taşlarla gaz bombasıyla taşlamaya başladı. Kırılan camlardan gaz bombaları içeri düştü. Kendimizi dışarı attık. İner inenmez yarı baygın bir haldeyim, tıknaz orta boylu bir polis yaklaştı, ben böyle bir şey beklemiyordum birden bire sol gözüme yumruklar indirildi" diyerek, yaşananları anlattı. Türk, açıklamalarına şu cümleler ile devam etti: "Valinin açıkladığı gibi değil. Biz oradaki polis arabasına yöneldik, çünkü orada bir tek sivil yok, sadece polisler var, biz varız. Yöneldik, o polis bizi götürüp götürmemekte tereddüt etti. 3 yıldızlı komiser işaret verdi, götürün, çünkü vahim bir durum. Hepimiz o haldeyiz. Bir polis öfkesine yenilebilir, faşist biri olabilir, provokatör olabilir bunun hepsini anlıyoruz, ama bir valinin bu olayı örtbas etmek için adeta bizi yalancıya çıkarmaya çalışması vahim bir durum. Otobüs alana geliyor. Görüntüler mevcut, polisler taşlarla otobüsü taşladığı zaman görüntüler kesiliyor, ben orada yumruklanıyorum görüntü yok, yumruklamadan sonra arabaya geçtiğimizde görüntüler başlıyor."

Yaşananların vahim olduğuna dikkat çeken Türk, "Yumruk atılmasını önemsemiyorum. Bir Valinin olayı örtbas etmeye çalışması ve bütün şahitlere rağmen ve milletvekili arkadaşlarımız o yumruğu atan polisleri de tanıyor. Bizi arabasıyla götüren polis belli, 3 yıldızlı oradaki komiser belli. Hükümet isterse bunu çıkarır, ama bunu örtbas ederse bunun peşini bırakmayacağız. Birileri de öyle daha rahat gelip o bölgede dolaşamayacak. Hiçbir zaman öfkeye kapılmadım. İnanın ki eğer meydanlarda yumruk yersek bu alışkanlık her tarafa yayılacak. Bu suçu işleyenler, Valinin bu aymazlığını giderecek tedbirler alın. Bu olayı ortaya çıkarın" diye belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89