• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

'Binlerce kişi dinlendi' iddiası

'Binlerce kişi dinlendi' iddiası
Star ve Yeni Şafak gazeteleri, 7 binin üzerinde kişinin dinlendiğini iddia etti. Dinlenenler arasında pek çok tanıdık isim var.

Yeni Şafak ve Star gazeteleri, TMK savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen’in ‘Selam Terör Örgütü’ soruşturması altında mahkemelerden aldığı izinlerle binlerce kişiyi dinlediğini ileri sürdü.

Yeni Şafak ve Star, Başbakan Erdoğan, yakın çevresi, siyasetçi, gazeteci, yazar, STK temsilcileri ve işadamlarının da aralarında bulunduğu binlerce kişinin 3 yıl boyunca dinlendiğini iddia etti.. 

Tüm listeyi görmek ve listede isminizi aramak için tıklayın

Haberde, adliyede göreve yeni başlayan savcıların, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gizlenen 125 klasörü bulduğu iddia edildi. Klasörlerde bulunan 3 binden fazla kişinin ise çeşitli soruşturmalar kapsamında yıllarca dinlendiği öne sürüldü. 

Bazı isimler 17 Aralık-25 Aralık operasyonları kapsamında, bazıları ise daha önceki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin soruşturmalarda dinlenmiş. Haberde, başsavcılığın, pek çok ismi 'Selam Terör Örgütü' adı altında dinlendiğini belirlediği kaydedildi. 

'Selam terör örgütü'

2011'de dört sayfalık bir ihbar mektubu üzerine başlayan soruşturma eski Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen'in talimatıyla hayata geçti. Soruşturmayı daha sonra TMK Savcısı Adnan Özcan sürdürdü. Soruşturmayı yürütenler dört sayfalık ihbar mektubunun bir kenarına 'Tayyip Erdoğan' notu düştü. 5 kişiyle başlayan soruşturmaya önce Başbakan Erdoğan, daha sonra başta danışmanlar olmak üzere Başbakan'ın tüm çevresi dahil edildi. İlerleyen tarihlerde soruşturma kayıt listesine sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gazeteciler, yazarlar, öğretim üyeleri, işadamları, siyasetçiler, medya kuruluşlarının santralleri ve bankalar da eklendi. 

Başsavcılığın ilk bulgularına göre dinlenenlerin sayısı 3064'ü buluyor. Fakat takipteki isimlerin çok daha fazla olduğu belirtiliyor. Star'da yer alan haberde sayının 7 bin olduğu öne sürüldü. Dinlenen kişilerle bağlantılı olarak, on binlerce kişinin telefonunun yıllarca dinlendiği iddialar arasında. 

Listede kimler var?

Star gazetesi haberinde dinlenen isimlere de yer verdi.

Efkan Ala, MİT müsteşarı Hakan Fidan, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan gibi isimlerin yanı sıra Mithat Sancar, Mehmet Bekaroğlu, Temel Kotil, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Ahmet İnsel, Hakan Çelik, Ali Bayramoğlu, Ertuğrul Özkök, Nihal Bengisu Karaca, İsmail Küçükkaya, Barış Terkoğlu gibi toplumun farklı kesimlerinden gazeteci, STK temsilcisi, akademisyenin de dinlendiği öne sürülüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89