• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Binlerce kişi Danıştay'ı protesto etti

Binlerce kişi Danıştay'ı protesto etti
İnsan Hakları ve MAZLUMDER üyeleri ile imam hatip, ticaret ve endüstri meslek liseleri öğrencileri, Danıştay'ı protesto etti.

Danıştay’ın meslek liselerindeki katsayı adaletsizliğini destekleyen kararını protesto etmek için binlerce kişi Beyazıt’ta İstanbul Üniversitesi önünde toplandı. MAZLUMDER İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen protestoya çok sayıda sivil toplum kuruluşu, gazeteci-yazarlar, meslek lisesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile velileri ve basın mensupları katıldı.

8676

İlk olarak konuşma yapan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak Danıştay’ın bu kararının Türk Silahlı Kuvvetlerinin dayatmasıyla alındığını söyleyerek, “Karar, juristokratik bir darbedir. Bugün yargıçlar cuntasıyla karşı karşıyayız. Karar, 28 Şubat’ın devam ettiğinin bir göstergesidir” dedi.

8677

Dilipak’ın ardından Güngören Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şeymanur Berk konuşma yaparak “Eşitlik ve adalet duygusunu zedeleyen bu karara boyun eğmeyeceğiz. Siz set çekseniz de, biz okusak da okumasak da değerlerimizle dimdik ayakta durmayı öğrendik” dedi. Şeymanur’dan sonra söz alan 2007 ÖSS Türkiye 4.’sü Abdulkerim Buğra Şimşek ise ÖSS’deki başarısına rağmen 14 bininci sıralardaki öğrencilerle aynı statüye koyulduğunu ve üniversiteye gidemediğini belirterek bu durumun adil olmadığını söyledi. Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Abdullah Hendek ise konuşmasında herkes ile eşit şartlarda öğrenim görmek istediklerini söyledi.

8678

Öğrencilerin konuşmlarının ardından MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Av. Cihat Gökdemir bir basın açıklaması yaptı. Gökdemir açıklamada Türkiye’de yüksek yargının tarafsız karar vermediğini belirterek nihai kararın YÖK işlemin iptali şeklinde olması halinde, kararın mer’i mevzuata aykırı olacağı gibi uluslararası sözleşmelerle korunan temel insan haklarına da aykırılık teşkil edeceğini söyledi. Av. Cihat Gökdemir “Fırsat eşitliği sunulmayarak eğitim hakları engellenen bu öğrenciler, psikolojik olarak yıprandıkları gibi geleceklerini belirleme hakları da ellerinden alınmıştır. MAZLUMDER olarak, öğrencilerin haklarına sahip çıkmalarını ve Danıştay 8. Dairesinde görülmekte olan davaya müdahil olma talebinde bulunmaları için çağrıda bulunuyoruz” diyerek MAZLUMDER’in Danıştay’ın hak ve özgürlüklerden yana karar vermesini beklediğini belirtti.

8679

Protesto “Katsayı zulmünü lanetliyoruz”, “Eğitim hakkımız engellenemez”, “Cübbeli darbeye artık son”, “Darbeci Baro Hesap Verecek” sloganları ile son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89