• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 3 °C

Bingöl'de binlerce asker PKK'li Ekrem Taş'ı arıyor

Bingöl'de binlerce asker PKK'li Ekrem Taş'ı arıyor
Bingöl M Tipi Cezaevi'nde firar eden ve dün yakalanamayan Ekrem Taş adlı PKK'li tutsağın yakalanması için bölgede başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

Bingöl M Tipi Cezaevi'nde firar eden ve dün yakalanamayan Ekrem Taş adlı PKK'li tutsağın yakalanması için bölgede başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

Bingöl M Tipi Cezaevi'nde dün 18 PKK'li tutsağın tünel kazarak cezaevinden kaçmasının ardından sabah saatlerinde yapılan askeri operasyonla 17 tutsak merkeze bağlı Ortaçanak (Kanyan) köyünde yakalanırken, Ekrem Taş adlı PKK'li tutsağın yakalanması için bölgede hava destekli operasyonlar sürüyor. Dicle haber ajansının verdiği bilgilere göre, kaçan PKK'lilerin yakalanmasına ilişkin, çeşitli iddialar öne sürülüyor. Bazı kaynakların cezaevinden kaçan PKK'lilerin kazdıkları tünelden çıkmasının ardından Kaleönü (Simani) Mahallesi'nde bulunan boş bir alana bırakılan elbiselerinin, koku almada hassas olan köpeklere koklatıldığını ve yerlerinin böyle tespit edildiği öne sürüldü. Bir başka iddiaya göre, Göltepesi (Çan) köyünde bulunan bir kişinin kaçan PKK'lileri ihbar etmesi üzerine PKK'lilerin yerlerinin tespit edildiği öne sürüldü. Akşam saatlerinde Göltepesi, İçpınar ve Ortaçanak köylerinin çevresi, askerler tarafından sabaha kadar helikopterlerle bombalandığı belirtildi. Bombalama sonucu PKK'lilerinin bulunduğu alanın daraltıldığını ve ardından sabah saatlerinde yapılan askeri operasyonla PKK'lilerin silahsız olarak yakalandıkları öğrenildi.

Yakalanan 17 PKK'li tutsağın ise, sabah saatlerinde Bingöl il Jandarma Komutanlığı'nda getirildiği belirtildi. PKK'lilerin yakalandığı alanın çevresi yapılan bombalamadan kaynaklı yaralanmış olabileceklerini belirtilirken, ancak PKK'lilerin sağlık durumuna ilişkin herhangi bir bilgi edinilemedi. Bingöl giriş ve çıkışlarında askeri ve polis arama noktalarının kurulduğu kaydedilirken, PKK'li Ekrem Taş'ın nüfusu kayıtlı olduğu Gökdere (Melan) köyüne doğru askeri helikopter hareketliliği görüldü.

İki kişiye tutuklama talebi

Öte yandan 18 PKK'li tutsağın kaçmasının ardından gözaltına alınan MEYA-DER Karlıova temsilcisi Alper Aksoy ve Karlıova nüfusuna kayıtlı Vedat Bozan'ın, sevk edildikleri adliyede savcılıkça ifadeleri alındı. Aksoy ve Bozan, 18 PKK'liye yardım ettikleri iddiasıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Öte yandan yakalanan 17 tutsağın Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne sürgün edileceği öğrenildi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89