• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 11 °C

Bingöl derneklerinden E.A.’ya tecavüz ve hukuksuzluğa tepki

Bingöl derneklerinden E.A.’ya tecavüz ve hukuksuzluğa tepki
İstanbul’daki Bingöl Dernekleri Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek E. A.'ya tecavüzünü ve sonrasında yaşanan hukuksuzluğu protesto ettiler.

İstanbul'daki Bingöl Dernekleri 27 Haziran günü saat 19.00'da Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek aralarında uzman çavuşların da bulunduğu devlet görevlilerinin E. A.'ya tecavüzünü ve sonrasında yaşanan hukuksuzluğu protesto ettiler.

Bingöl Dernekleri adına Ferda Ertuğrul tarafından okunan basın açıklamasına, Bingöl derneklerinin yanı sıra BDP Esenyurt İlçesi yöneticileri, CHP Esenyurt ilçesi yöneticileri, Siirt Dernekleri temsilcileri, Erzurum Dernekleri temsilcileri, Van Derneği temsilcileri ile yazar Fehim Işık da katılarak destek verdiler.

46246

İstanbul’daki Bingöl dernek ve federasyonlarından Bingöl Dernekler Federasyonu, Bingöl Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bingöl Yardımlaşma Derneği, İstanbul Avrupa Yakası Bingöllüler Derneği, Bingöl Şirnanlılar Derneği, Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği, Bingöl İli Karlıova İlçesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bingöl İli Adaklı ilçesi Karaçubuk-Tat ve Hasbağlar Köyleri dernekleri, Kiğı, Adaklı, Yayladere Yardımlaşma Derneği ve Bingöl Karlıova İlçesi Hacılar Köyü Derneği’nin ortak açıklamasına ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Dernekleri Platformu da imzasıyla destek verdi. Geniş bir kitlenin katıldığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Bingöl ilimiz Solhan ilçesinde meydana gelen E.A adlı 14 yaşındaki kızımıza yönelik aralarında uzman çavuşların da bulunduğu bir kısım devlet görevlisinin tecavüz olayı insanlık dışı olduğu kadar, konuyla ilgili adli kurumların verdiği karar da bir o kadar adaletsiz olmuş ve yüreklerimizi yaralamıştır.

Tüm vicdan ve adalet sahibi insanlara sesleniyoruz:

46247“Yaşanan iğrenç tecavüz olayının çocuklarınızın, ailenizden birinin, eşinizin, dostunuzun, ahbabınızın başına geldiğini düşünerek hepinizi empati yapmaya çağırıyoruz.

“14 yaşındaki bir çocuk 2 yıl insanlık dışı bir muameleye tabi tutulacak, suçlananlar ve sanıklar bu kadar aleniyken suçluların kaçmayacağı düşünülerek salıverilecekler.

Masum olanların korunması gerekirken suçluların, tecavüzcülerin korunması bu türden olayların tekrar yaşanmasına teşvik değil de ne olabilir?

“Biz Bingöllüler olarak bu gün burada bütün sorumsuz vicdanlara, adaletsiz yargıya karşı haykırmaya, vicdan ve adalet aramaya geldik…

“Suçlular korunmaya devam edildikçe bu türden olaylar son bulmayacak,

“Adalet suçluyu cezalandırmak için değil masumu korumak için olmalıdır. Oysa mevcut adalet sistemi masumu koruyacağı yerde ona en büyük cezayı ve mağduriyeti reva görüyor.

Adalet; magandanın namlusundan çıkan kurşun olmaktan çıkarılmalı, mazlumun ve masumun yanında yer almalı, masum ve mağdurları korumalıdır…

“E. A. başta olmak üzere bölgede uzun zamandır yaşanan bu türden olayların son bulması ve caydırıcı olması için; E.A ve bütün cinsel istismar mağdurlarının yanında olduğumuzu bir kez daha duyuruyoruz.

E. A. adlı kızımıza tecavüzle suçlanan sanıkların tümünün ivedilikle tutuklanmasını ve dosya üzerindeki gizlilik kararının kaldırılarak adil yargılanmanın yapılmasını, talep ediyoruz.

“Herkes için adalet”

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89