• BIST 9575.35
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 9 °C

Bingöl ayakta: Tecavüzcüler aklanmayacak

Bingöl ayakta: Tecavüzcüler aklanmayacak
Bingöl'de E.A. isimli çocuğa cinsel istismar ve tecavüzde bulunan 8 askerin serbest bırakılması skandalına karşı halk sokağa döküldü.

Bingöl’de binden fazla kişinin katıldığı yürüyüşte konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, “Bu dava N.Ç davası olmayacak, tecavüzcüler aklanmayacak. Tecavüzcü devlet yapısının tamamını karşımıza alacağız, mücadele edeceğiz” dedi.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde 2 yıl önce 16 yaşındaki E.A adlı çocuğa cinsel istismarda bulunan 8 asker hakkında mahkemenin tahliye kararı vererek davaya gizlilik kararı koyduğu ikinci bir N.Ç. davası skandalı olan E.A davasındaki hukuksuzluğa karşı tepkiler büyüyor.

46090

Bingöl’de binlerce kişi bugün sokağa dökülerek karara sert tepki gösterdi. Skandalı protesto etmek amacıyla BDP Bingöl İl Örgütü önünden Bingöl Adliyesi’ne yürüyüş gerçekleştirildi.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Av Meral Danış Beştaş, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtseven’in de katıldığı yürüyüşe bini aşkın kişi ile beraber bazı dernek üye ve temsilcileri de destek verdi.

46091

“Tacize, tecavüze, sömürüye, kadın kırımına, savaşa hayır”, “Ey serok wezir! Pê namusê ma, şerefê ma kay mekerêne” yazılı pankartlar ile “Duran adam içeride kuduran adam dışarıda”, “Hukuksuzluk tahrik ediyor”, “Tecavüz iktidar olgusunun yaşam kültürüdür” yazılı dövizlerin taşındı.

Bingöl Adliyesi önünde yapılan 10 dakikalık oturma eyleminin ardından BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtseven yaptığı Kürtçe konuşmada, mahkeme kararını kınayarak olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

46092

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak ise konuşmasına E.A’ya tecavüzcülerini teşhir ettiği için, ailesine ise E.A’nın adalet arayışında yanında oldukları için teşekkür ederek başladı. “E.A bu yaşanan utancın kendisinin değil devlete ait olduğunu haykırdığı için kutluyorum kendisini” dedi.

46093

Türk yargı sistemini eleştiren BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, “Bu yargı sistemi AKP Hükümeti’nin siyasallaşmış yargı sistemidir. Biz gerçek bir yargı sistemi istiyoruz. Bunun için direnmeliyiz, tecavüzcülerden hesap sormalıyız” dedi. E.A’ya tecavüz eden 8 askerin hala görevlerinin başında olduğuna da dikkat çeken Kışanak, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na ve Bingöl Valiliği’ne “Daha neyi bekliyorsunuz?” diyerek istifaya çağırdı.

*Ey Serekwezîr! Bi Namus û Şerefê Ma Kay Mekîn!
Ey Başbakan! Namusumuzla, Şerefimizle Oynamayınız!

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89