• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 19 °C

Bilen: Kullandığım Silah Devletin

Bilen: Kullandığım Silah Devletin
Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009'da düzenlenen olaylı gösterinin ardından tutuklanan Turan ve Metin Bilen kardeşlerden açıklama...

Bulanık davasının tutuklu sanıklarından Turan Bilen, kendilerini korumak için kalabalığa ateş açmak zorunda kaldığını, öldürme kastının olmadığını söyledi.

 Bilen, kullandığı uzun namlulu silahın da kendisine gönüllü korucu olduğu için devlet tarafından verildiğini anlattı. Duruşma 8 Haziran 2010 tarihine ertelendi.

Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009'da düzenlenen olaylı gösterinin ardından tutuklanan Turan ve Metin Bilen kardeşlerin yargılanmasına Samsun'da başlandı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Turan Bilen (43) ve kardeşi Metin Bilen (42), ile ölen Necmi Oral'ın annesi Pirisinem, babası Faruk ve kız kardeşi Sezen Oral, sanık ve ölenlerin avukatları katıldı. Öldürme kastının olmadığını belirten sanıklardan Turan Bilen, olay günü 3 saat göstericiler tarafından tacize uğradıklarını söyledi. Bilen, savunmasında özetle şunları anlattı: "Olaydan bir gün önce belediye, gösteri olacağını, bunun için dükkanların kapatılmasını anons etti. Biz her zamanki gibi olay günü de işyerimizi açtık. Bu sırada belediye encümen üyesi Medeni Köylü dükkanı açık tutmamam konusunda uyardı. Ben de 'işimiz gereği işyerimizi açtık' dedim. Olay günü göstericiler toplandı. Bize hakaret edip tehditte bulunarak işyerimize taş ve molotof attılar. Güvenlik güçlerini arayarak yardım istedim. Ancak, olay yerinde zaten pek fazla güvenlik gücü yoktu. Olanlar da göstericilere müdahalede yeterli değildi. Yaklaşık bine yakın gösterici sürekli işyerimize saldırıda bulundu. Güvenlik güçlerini tekrar aradım ancak kimse cevap vermedi. Ben de kalabalığın dağılması için işyerimizin kepenginin altından ve üstünden birkaç el ateş ettim. Olayda kullandığım uzun namlulu silah, gönüllü korucu olduğum için devlet tarafından verilmişti. Kardeşimin olayla hiçbir ilgisi yoktur."

Müvekkilim silahını koruma amaçlı kullandı

Diğer sanık Metin Bilen de ağabeyinin anlattıklarına iştirak etti. Duruşmada hazır bulunan ölenlerden Necmi Oral'ın annesi Pirisinem, babası Faruk ve kız kardeşi Sezen Oral, sanıklardan şikâyetçi olduklarını belirttiler. İfadelerin ardından, sanık avukatları olayın, 'kendini koruma sırasında işlendiğini' belirterek, müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 8 Haziran'a erteledi. Bu arada, duruşma öncesi adalet sarayı etrafında ve içinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009 tarihinde, DTP'nin kapatılmasını bahane eden bir grubun gösterisinde Turan Bilen isimli esnafın ateş açması sonucu Kemal Ağcan ile Necmi Oral hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı. Daha sonra, soruşturma kapsamında tutuklanan Turan ve kardeşi Metin Bilen hakkında Muş Cumhuriyet Savcılığı tarafından 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89