• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 13 °C

Beşikçi’ye Irak Kürdistanı’nda büyük ilgi

Beşikçi’ye Irak Kürdistanı’nda büyük ilgi
Irak Kürdistanı’nda çeşitli etkinliklere katılan Beşikci, bir ilki daha gerçekleştirerek ilk kez bir devlet nişanını ödül olarak kabul etti.

Kürt sorunu nedeniyle yazdığı kitaplar ve makaleler gerekçe gösterilerek 17 yıl cezaevinde kalan Sosyolog İsmail Beşikci, geçtiğimiz haftadan bu yana Irak Kürdistanı Bölgesinde görüşmelerde bulunup konferanslara katılıyor. Irak 45070ürdistanı Bölgesinden gelen daveti bu kez reddetmeyip icabet eden Beşikci’ye katıldığı her etkinlikte büyük bir ilgi gösteriliyor. Barzani Vakfı’nın davetlisi olarak İsmail Beşikci Vakfı yöneticileri ile birlikte gittiği Irak Kürdistanı’nda katıldığı her davette geniş bir izleyici kitlesine hitap eden Besikci’ye bir süprizde 25 Nisan günü katıldığı bir etkinlikte yaşatıldı. Selahaddin Üniversitesi’nde katıldığı bir etkinlik esnasında sahneye çıkan akademisyen Dr. Ferhad Pîrbal, kendisine bir zarf verdikten sonra eğilerek Beşikci’nin ayakkabısının tekini aldı ve kitleye hitaben ilgi çeken bir konuşma yaptı. Pirbal konuştuktan sonra ayakkabıyı iade etmeyip Selehaddin Üniversitesi müzesinde sergileyeceğini söyledi.

Beşikci’nin ayakkabısının tekini aldıktan sonra kitleye kısa bir sunum yapan Pirbal, ayakkabıyı öptükten sonra tüm ısrarlara rağmen iade etmeyerek salondan ayrıldı.

Pirbal’ın ayakkabıyı aldıktan sonra kitleye hitaben yaptığı konuşma şöyle:

Bu İsmail Beşikçi’nin ayakkabısı. İnancıma göre Osmanlı’nın tüm sultanlarının servetlerinden daha değerlidir. Ayrıca bu gördüğünüz insanın yaşamı, adına Türkiye demokrasisi denilen şeyden de değerlidir. Bu insan yaşamını zindanlarda geçirmiş değerli biridir.

Öte yandan Beşikçi’ye Irak Kürdistanı’nın önemli nişanlarından biri olan Mele Mustafa Barzani Devlet Nişanı’da verildi. Bizzat Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani tarafından takılan nişanı kabul eden Beşikci, böylece hayatında bir ilki de gerçekleştirip kendisine verilen bir ödülü kabul etmiş oldu.

45066

Daha önce verilmek istenen tüm ödül ve nişanları reddeden Beşikci’nin, Irak Kürdistanı Bölgesine de Kürtler arasında sorunlar olduğu ve birliklerini sağlamadıkları gerekçesiyle gitmediği biliniyordu. Beşikci’nin hem Irak Kürdistanı’na gitmesi, hem de kendisine verilen bir ödülü kabul etmesi Beşikci’nin yaşamında da bir ilk olduğu gibi sorunların giderek asgariye indiği ve Kürtler arasında birlik sağlandığının bir göstergesi olarak da kabul ediliyor...

45078

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89