• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 22 °C

Berkin Elvan son yolculuğuna uğurlanıyor

Berkin Elvan son yolculuğuna uğurlanıyor
Türkiye, Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden gaz kapsülü sonucu komaya giren ve 269 gün sonra hayata gözlerini yuman 15 yaşındaki Berkin Elvan'ı konuşuyor.

Berkin Elvan için ilk tören Okmeydanı Cemevi'nde düzenlendi. Berkin'in babası Sami Elvan, burada taziyeleri kabul etti. Sabah saatlerinden itibaren cemevi önünde toplanan grup, “Umudun çocuğu Berkin Elvan” ve “15'inde bir fidan Berkin Elvan” şeklinde sloganlar attı. "Berkin Elvan ölümsüzdür, hesabını soracağız" gibi pankartlar taşıyan gruptakiler, Berkin Elvan'ın fotoğraflarını da taşıdı.

50298

Eskişehir'deki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeten Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz da törene katılarak, Berkin'in ailesine bu zor günde destek olmaya çalıştı. Berkin'in karanfillerle örtülen tabutu, helallik almak için önce evinin önüne getirildi. Kalabalık grup, daha sonra Feriköy Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Berkin Elvan, burada toprağa verilecek. Kalabalık içinde fenalaşanlara ilk yardım ekipleri tarafından müdahale yapıldı. Öte yandan, cemevindeki tören sırasında Okmeydanı esnafı kepenk kapatırken; alana giriş ve çıkışların yapıldığı yollar, barikatlarla kapatıldı.

50299

Cenaze törenine CHP milletvekilleri Umut Oran, Mahmut Tanal, Süheyl Batum ve Süleyman Çelebi ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül; HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Sırrı Süreyya Önder de katıldı. Ergenekon davasında tahliye edilen gazeteci Tuncay Özkan, kızı Nazlıcan Özcan'la birlikte törende yer aldı. Öte yandan; KESK ve DİSK, cenaze nedeniyle 1 günlük grev yapıyor.

ARINÇ TÜRKİYE YASTA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili üzüntüsünü belirtti. Tüm Türkiye'nin yasta olduğunu söyleyen Arınç, "Bütün Türkiye'ye, annelere, babalara, bütün gençlere başsağlığı diliyorum, sabır diliyorum" ded.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı.Arınç, “Berkin Elvan'ın ölümünü duyduk. Çok acı bir olay. Dünden bugüne bütün Türkiye gerçekten yasta. Genç bir yavrumuzun hayatını bir sokak olayında kaybetmiş olması fevkalade üzüntü verici. Bugün cenazesinin kaldırılacağını biliyoruz. Ben Berkin Elvan yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatının baharında henüz delikanlı çağında, ve Anadolu tabiriyle bıyıkları bile terlememiş olan bir fidanın düşüp ölüvermesi gerçekten üzüntü verici. Ona Allah'tan rahmet dilerken annesi, babası, kardeşleri onlara da sabır diliyorum. Başka yapacak bir şeyimiz yok. Onlara bol sabır diliyorum. Kendilerine ve hayatta olan evlatlarına uzun ömür diliyorum. Ve bütün Türkiye'ye, annelere, babalara, bütün gençlere başsağlığı diliyorum, sabır diliyorum" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89