• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

Berk Paşa gelmedi F16 gönderdi

Berk Paşa gelmedi F16 gönderdi
3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in 1 numaralı sanık olduğu Erzurum’daki Erzincan soruşturması sıra dışı bir olaya daha sahne oldu.

3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in 1 numaralı sanık olduğu Erzurum’daki Erzincan soruşturması sıra dışı bir olaya daha sahne oldu. Soruşturmayı yürüten savcılara gözdağı için daha önce iki kez şehir içinde askeri konvoy yürüttüğü iddia edilen Berk’in yargılamasının başladığı gün Erzurum’da iki F-16 alçak uçuş yaptı. Ergenekon’da 4. iddianamenin konusu olan İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı Erzican’da uygulamaya koydukları gerekçesiyle Orgeneral Berk ve Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında, soruşturmanın başladığı günden bu yana birçok skandal olay yaşandı.

14582

Skandalın son halkası ise davayla ilgili ilk duruşmanın yapıldığı gün gerçekleşti. Duruşmanın başladığı sabah saatlerinde iki F-16 Erzurum üzerinden alçak uçuş yaptı. Adliyenin camlarında titremeye neden olan alçak uçuşun yapıldığı sırada duruşmada hazır bulunan İlhan Cihaner’in gülümsediği görüldü.

İKİ KEZ İFADEYE GİTMEMİŞTİ

Dün yaşanan ‘alçak uçuş’ olayı davanın iddianamesine de giren soruşturmaya yönelik girişimleri hatırlattı. Özellikle sanıkların Cumhuriyet Savcılarına karşı direnç göstermesi iddianameye detaylarıyla yansıdı. Hukuka karşı en dikkat çeken direniş ise Berk’ten geldi. Orgeneral Berk soruşturma aşamasında iki kez çağrılmasına rağmen her seferinde bir mazeret bulup ifade vermeye gitmedi. Savcıların çağrılarını yanıtsız bırakan ve Cumhuriyet Savcısını nizamiyeden içeri sokturmayan Berk, hakkında davanın açıldığı gün bir sürpriz yaşandı. Savcıların bir türlü ifadesini alamadığı Berk, buna rağmen Erzincan’daki terör örgütü soruşturmasının bir numaralı sanığı oldu.

14583

ASKERİ ARAÇLARI YÜRÜTTÜ

İfadeye gitmemesi büyük eleştiriye neden olan Berk, Cumhuriyet Savcılarına gözdağı vermek amacıyla askeri konvoyu şehir içinde yürütmekle suçlandı. Tartışmalı girişim iki kez yaşandı. İlki aynı davanın sanığı Albay Recep Gençoğlu’nun Erzurum’a ifadeye gittiği gün gerçekleşirken ikincisi ise Berk’in ifadeye çağrıldığı günün ertesinde yaşandı. Albay Gençoğlu’nun gözaltına alındığı gün askeri konvoyun şehir içinde yürütülmesi iddianamede de yer alırken bu durum soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcılarına gözdağı olarak değerlendirildi.

14585

İlginç girişime “Araçların motorlarının açılması için yapıldı” gibi bir gerekçe ileri sürüldü. Berk’in ifadeye çağrıldığı günün ertesinde Erzincan Merkez’den geçen 20 araçlık askeri konvoy da şehirde heyecan yaratmıştı. Kent merkezinden geçerek Erzurum karayoluna giren konvoy için “Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Kış Tatbikatı’na gidiyordu” savunması yapıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89