• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 19 °C

Behçet Cantürk’ü kim öldürdü?

Behçet Cantürk’ü kim öldürdü?
Behçet Cantürk’ü telefonla arayarak Fenerbahçe Orduevi önüne çağıran kişinin Susurluk kazasında ölen Hüseyin Kocadağ olduğu iddia edildi.

Eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın’ın itiraflarının ardından yeniden gündeme gelen Kürt işadamı Behçet Cantürk cinayetiyle ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. 14 Ocak 1994 tarihinde İstanbul’daki Fenerbahçe Orduevi’nden kaçırılan Cantürk’ün dönemin Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ tarafından tuzağa düşürüldüğü iddia edildi.

Bahçet Cantürk’ün öldürülmesi öncesinde yaşanan bir dizi garip olayı yeğeni Reşit Cantürk, Taraf ’a anlattı. Cinayetten bir hafta önce Behçet Cantürk’ün Selamiçeşme’deki ofisi polisler tarafından basıldı. Cantürk ve çalışanları Yeldeğirmeni Polis Karakolu’na götürüldü. Karakolda yaklaşık iki saat tutulan Cantürk ve çalışanları serbest bırakıldı.

Farklı kıyafetler giyiyordu

Reşit Cantürk, şöyle devam etti: “Amcam, o dönemde ölüm listesinden haberdardı. Bu nedenle saçlarını ve bıyıklarını değiştirdi. Tanınmamak için farklı kıyafetler giyiyordu. Ben dahi bir defasında tanıyamadım. Cinayetten bir hafta önce gözaltına alınması dikkatimizi çok çekmişti. Çünkü gözaltına alınması için neden yoktu. Zaten hemen bırakıldı. Ancak karakolda o gün çok sayıda sivil polis vardı.”

Yolda gelen sır telefon

Bu gözaltı olayının ardından Behçet Cantürk, 14 ocak günü akşam saat 19.00’da Selamiçeşme’de bulunan işyerinden çıkıp Erenköy’e doğru giderken, gelen esrarengiz bir telefonla Fenerbahçe Orduevi’nin önüne gitti. Burada cinayetten sonra hazırlanan tutanaklara göre Cantürk iki yabancı araçla birlikte Sapanca’ya götürülerek, şoförü ile birlikte öldürüldü. Cesetler sabah saatlerinde yapılan bir ihbar sonucu bulundu.

Kocadağ mı kaçırdı

Cinayeti çözecek telefon kaydı hiçbir zaman mahkemeye gönderilmedi. Cinayetin ardından ortaya atılan iddialara göre Cantürk’ü, dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olan ve Susurluk kazasında Abdullah Çatlı ile birlikte hayatını kaybeden Hüseyin Kocadağ, Fenerbahçe Orduevi’nin önüne çağırdı. Cinayetin ardından mahkeme Cantürk’ün, aracında bulunan telefonundan yaptığı konuşmaları Türk Telekom’dan istedi. Ancak mahkemeye sadece 13 ocak tarihine kadar yapılan telefon görüşmeleri gönderildi. Cantürk ailesine göre bu telefon kayıtları cinayetteki bütün sır perdesini aralayacak.

Kürt sorununa çözüm istiyordu

Reşit Cantürk, “Amcam öldürülmeden önce bütün siyasi partilerle görüşmeler yapıyordu. Kendisine defalarca milletvekili olma teklifi geldi. Amcam Kürt sorununun barışçıl çözümü için uğraşan biriydi. Bu doğrultuda o dönemde gazetelere röportajlar veriyordu. Bu açıklamalarından dolayı çok tepki çekti. Öldürülme nedeni olarak biz bunu görüyoruz” dedi. (Taraf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89