• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 11 °C

Bedrettin Dalan Konuştu!

Bedrettin Dalan Konuştu!
Ergenekon firarisi Bedrettin Dalan konuştu. İlginç açıklamalarda bulunan Dalan pek çok soruya cevap verdi.

İlk durağı Beyaz Rusya'ydı. Ardından ABD'ye geçti. Şimdiyse fazla uzakta değil, Almanya'da. Tempo, Bekaa Vadisi ne gittiği bile iddia edilen Bedrettin Dalan'a ulaştı. Firari sanık, hakkındaki iddiaları ilk kez yanıtladı.

Almanya'dayım. Yalnız değilim. Eşimle, dostumla, sevdiklerimle, herkesle görüşüyorum. Dinlendiğimi bildiğim halde, manevi kızım Ferda ile konuşuyordum. 38 sayfalık iddianamenin sekiz sayfası, Ferda ile yapılan konuşmanın deşifresi. Ferda, yaşananlara üzülüp falcılara gitmiş. Bana bunu anlatıyor. Eksik olmasınlar, medyum muhabbetini sekiz sayfa iddianame gibi yazmışlar."

Bu sözler, ileride Ergenekon davası ile birleştirilmesi beklenen İrtica İle Mücadele Eylem Planı' davasının firari sanığı Bedrettin Dalan'a ait. Hakkında çok fazla iddia var. Kimine göre 28 Şubat sürecinin baş aktörü, kimine göre Ergenekon'un bir numarası ve darbe sonrasının başbakanı. 'Ergenekon' terör örgütü davasının kilit ismi Bedrettin Dalan'a, hakkındaki tüm iddiaları sorduk.

SAĞLIK DURUMUNUZ NASIL?

Problem var. Kemiklerde sorun var. Onlarla uğraşıyoruz. 2009 başında ABD'deyken kalbime stent takılmıştı. Şimdi de kemik sıkıntısı yaşıyorum.

SİZİ, "TÜRKİYE'Yİ TERK ET" DİYE DÖNEMİN MİT İSTANBUL BÖLGE BAŞKAN YARDIMCISI ÖZEL YILMÂZ'IN HABER ULAŞTIRDIĞI SÖYLENİYOR. DOĞRU MU?

Tek kelime söylemedi. Herhalde ona kızan birileri var. Onu da benim yüzümden ateşe atmak istiyorlar. Ben MİT'çileri bilirim. MİT'çilerle dost olunur. Ama MIT'çilere soru sorulmaz. Bugüne kadar hayatımda hiç onlara soru sormadım. MİT'çilerle hiç bilgi alışverişim olmadı.

ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN 'BİR NUMARASININ SİZ OLDUĞUNUZ İLERİ SÜRÜLÜYOR. NE DİYORSUNUZ?

Vallahi yedi kişiyle çete kurmuşuz. İddianamede benim yanımda yer alan dört ismi hiç tamıyorum. Hayatımda hiç görmedim. Şu albayı da tanımıyorum. İsmi neydi?

DURSUN ÇİÇEK...

Hah. Bak, ismini bile hatırlamıyorum.

DARBEDEN SONRA SİZİN BAŞBAKAN OLACAĞINIZ İDDİA EDİLİYOR

Bunu söyleyen aklını yitirmiş. Benim hayatımı inceleyin. Önüme gelen başbakanlığı yasal şartlarda almamışım. Sayın Demirel bakanlık verdi, almadım. Ozal, "Benden sonra başbakan olacaksın" dedi, kabul etmedim. Darbenin başbakanı ola-cakmışım. Allah yazdıysa bozsun. Bana her şey yakıştırılır da darbe başkanlığı yakıştırılmaz. Yani ayıptır... Basında beni darbenin başbakanı gibi gösterenlere de bir çift sözüm var. Bu, onların kendileri için hayalleri olabilir. Ama benim asla böyle bir hayalim olmadı. Böyle bir iddia herkes için geçerli olabilir, ama benim hayatımın akışına uygun değil.

28 ŞUBAT SÜRECİNİN MİMARININ SİZ OLDUĞUNUZ İDDİA EDİLİYOR.

Çevik Paşa benim arkadaşımdır. Her zaman görüşürüm. Görüşmemem için sebep yok. Gizli kapaklı bir şey yok. Her şey açık. Ben, Türkiye'deki gericilik tehdidini, sadece Çevik Paşa'ya söylemedim ki. Gelmiş geçmiş bütün genelkurmay başkanları, iş adamları, entelektüeller benim arkadaşım. Türkiye'deki gericilik sorununu herkese anlattım, kitabını da yazdım. Televizyonda da söyledim. Çevik Paşa'ya anlattığım bu. Televizyonda söylemediğim hiçbir şeyi, kapalı kapılar arkasında söylemedim.

LEVENT ERSÖZ İLE DOSTLUĞUNUZ VAR MI? NE SIKLIKTA GÖRÜŞÜRDÜNÜZ?

Levent Ersöz'ü hayatımda bir defa görevdeyken makamında ziyaret ettim. Akabinde kendisiyle hiçbir görüşmem olmadı. Şimdi sokakta görsem tanımam. Bir kez çay içip konuştuk, o kadar.

PLANINIZ NEDİR? TÜRKİYE'YE GERİ DÖNECEK MİSİNİZ?

Tabii ki döneceğim. Türkiye'de hukuk kendi rayına oturursa dönerim. Benim en büyük korkum hukuksuzluk. Önümüzü görelim bakalım, iş hukuki mecrasına girsin, döneceğim. Suçumu ispat etsinler, cezamı kessinler. Yargıtay onasın, döneceğim. Ben sadece bunu bekliyorum.

BÜTÜN BU DAVALAR KAPANIP GERİ DÖNERSİNİZ, SİYASETE GİRER MİSİNİZ?

Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası değişmeden siyasete girmem. Zorla siyasete sokamazlar. Ben özgür ruhlu bir insanım. Sivil darbeye de, askeri darbeye de, her türlü diktatörlüğe karşıyım. Allah, ülkemizi tam demokrasiye götüren yolu açsın. Tek temennim bu. Türkiye'de hukuk sağlıklı işleseydi, bırakın o iddianamenin yazılmasını, hakkımda kovuşturma bile açılmazdı. Türkiye, ekmek su olmazsa yaşar, ama hukuk olmazsa yaşayamaz. Ekmeği, suyu, başka bir şeyle ikame edebilirsin, ama hukuku edemezsin.

HAKKINIZDA DAVA AÇILDI. BİR NUMARA OLDUĞUNUZ, BAŞBAKAN OLACAĞINIZ SÖYLENİYOR. NEDEN BİR BAŞKASI DEĞİL DE SİZ?

Ben onu bilmiyorum. Bunu, bu iddiada bulunanlara sormak lazım. Beni, benden fazla önemsiyorlar.

BUNCA YIL SİYASET YAPTINIZ. YURT DIŞINA ÇIKTIKTAN SONRA SİZİ HİÇ ARAYAN SORAN OLDU MU?

Hiç ummadığım dostlarım aradı. Çok umduğum dostlarım da aramadı.

KIRGIN MISINIZ?

Hayır değilim. Hayatın kendisi bu.

AKP HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Aşırı güç, AKP'nin başını döndürdü. Gücü kullanmak kolay bir iş değildir. Bu durum, partiyi çok kötü yıpratır. AKP tek başına kaldı. Bence AKP'ye en büyük zararı, yine AKP'nin kendisi veriyor.

HALETİ RUHİYENİZ NASIL?

Haleti ruhiyemi hiç kaybetmedim. Kimseye kızgın değilim. Benim ülkemin hukuku böyle olmamalı. Sırf hukuka olan saygımdan Türkiye'de hukuk fakültesi kurdum. Çok da emek verdim hukuka.

TÜRKİYE'DEKİ İŞLERİNİZİ NASIL YÜRÜTÜYORSUNUZ?

Şahıslara bağlı olmayan bir sistem kurdum. Kurumların yönetim kurulları var. Yakın arkadaşlarım var. Sistem yürüyor. Ben ölseydim ne olacaktı ki? Kendime göre akıllı adamımdır. Kurumsal bir yapı kurdum ve devam ediyor. Varsaysınlar ki ben öldüm. Bu arada kurduğum kurumların hiçbiri, şahsi malım değildir. Tamamı devlete bağışlanmıştır. Bunu da herkes bilsin. Bedrettin Dalan'ın malı değildir. Hepsi devlete bağışlıdır.

GÜNDEMİ TAKİP EDİYOR MUSUNUZ? CHP'DEKİ GELİŞMELER VE KASET SKANDALI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Türkiye'de bir partinin genel başkanının değişmesi için ya bir skandal ya da emri hak (vefat) vaki olacak. Ben, "Siyasi Partiler Yasası değişmeden milletvekilliği yapmanın bir anlamı yok" dedim ve milletvekilliğinden 1993'te ayrıldım. Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası, Türkiye'deki liderleri diktatör yapıyor. Ülkemizde şekli demokrasi var. Gerçek demokrasi yok. Kim parti lideri olursa, onun diktatoryası başlar.

Meclis'te de parti liderlerinin seçtiği 550 kişi oturur. Göstermelik seçim yaptırırlar. Buna da 'demokrasi' derler. Ben bunu protesto için ayrıldım.

KILIÇDAROĞLU İÇİN DE AYNISI OLUR MU?

Normal şartlar altında aynısı olur ama, 'Gandi' lakabını almış Sayın Kılıçdaroğlu'nun, bu güç tuzağına düşmeyeceğini ümit ediyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89