• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

BDP'li vekillere biber gazı

BDP'li vekillere biber gazı
Diyarbakır'da cezaevlerindeki açlık grevlerine destek için eylem yapan kitleye polis biber agzıyla müdahale etti. Gazdan gruptaki BDP'li milletvekilleri de etkilendi.

Diyarbakır’da BDP’li milletvekilleri ve belediye başkanlarının da aralarında olduğu kalabalık bir grup cezaevlerindeki açlık grevine destek için eylem yaptı.

Polis, Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne yürümek isteyen gruba izin vermeyince gerginlik yaşandı. Çıkan arbedede polis, gruba biber gazı ile müdahale etti.



DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, milletvekilleri Emine Ayna, Nursel Aydoğan, Halil Aksoy, AP eski Parlamenteri Feleknas Uca, BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, TUHAD-FED ve Diyar TUHAD-DER yöneticileri, Barış Anneleri İnisiyatifi, siyasi tutukluların yakınlarının yanı sıra binlerce kişi burada, "Tutsaklar onurumuzdur" sloganlarını attı. Burada uzun bekleyişin ardından BDP yöneticileri ve milletvekilleri emniyet yetkilileri ile görüşme yaptı. Görüşmelerin ardından kitle, sloganlar eşliğinde Dicle Yas Evi'ne kadar yürüyüşe geçti. Yürüyüşte "Susmak ölüme ortak olmaktır. Ölümlere göz yummayacağız" pankartı açıldı. 

41241
Pek çok il ve ilçede açlık grevine destek eylemleri yapıldı.

Yapılan yürüyüşten sonra Dicle Yas Evi'nin önünde toplanan binlerce kişiye yürüyüşlerinin amaçlarına ilişkin kısa bir açıklama yapan BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, cezaevlerindeki tutukluların İmralı sistemini kabul etmediklerini ve anadil üzerindeki baskıların kaldırılması taleplerinin yerine getirilmesi amacıyla bedenlerini ölüme yatırdıklarını belirterek, "Biz de bu direnişe, bu haklı taleplere sessiz kalamazdık ve destek vermek için bu yürüyüşü düzenledik" dedi. Zümrüt, cezaevlerinde devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çekmek için 3 Kasım'da İstasyon Meydanı'nda yapılacak mitinge katılım çağrısı yaptı. 

'CEZAEVİNDEKİ YOLDAŞLARIN TALEPLERİ BİZİM DE TALEPLERİMİZDİR' 

Daha sonra bir konuşma yapan DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk ise, "Merhaba güneşin yoldaşları, bugün Amed'te uygulanan polis şiddetine karşı gösterdiğiniz direnişinizi selamlıyorum" diyerek başladı. Devlet ve hükümet yetkililerinin artık bu taleplere bir cevap vermesi gerektiğine vurgu yapan Tuğluk, "Artık tek bir Kürt gencin acısını kaldıramıyoruz. Eğer yoldaşlarımızın talepleri olan Sayın Öcalan'ın güvenlik, sağlık ve özgürlük koşullarının sağlanması ve en doğal hak olan anadilde eğitim ve savunma hakkı kabul edilmiyorsa bu faşizmdir" diye belirti. Tuğluk, "Buradan yoldaşlarımızın çığlığına çığlık katıyoruz, tutsak yoldaşlar sizin talepleriniz bizim de taleplerimizdir. Buradan AKP hükümetine de diyoruz ki bu halk sizin zulmünüz önünde eğilmeyecektir, kimliği, dilini ve özgürlüğü getirinceye kadar tank, top, uçak, helikopter ve uçaksavarlarınız bizi bu mücadeleden vazgeçiremeyecektir" dedi 

'BİZ CEZAEVLERİNDE TABUT ÇIKMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ' 

Tuğluk'tan sonra söz alan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ise, "Cezaevlerinde her gün adım adım ölüme giden bir yolculuğa çıkıyor yoldaşlarımız" diyerek, tutukluların amaçlarının tüm kesimler için özgürlük olduğunu söyledi. 3 Kasım'da İstasyon Meydanı'nda yapılacak olan büyük mitinge katılım çağrısında bulunan Kışanak, "Eminim ki 3 Kasım'da Amed de en görkemli direnişine ev sahipliği yapacak ve görecek" diyerek konuşmasına son verdi. 

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89