• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

BDP'li vekiller de açlık grevine son verdi

BDP'li vekiller de açlık grevine son verdi
BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, "BDP ve DTK'nın ortaklaşa yaptığı açlık grevini bugün itibariyle sonlandırma kararı aldık" dedi.

Cezaevlerinde süren açlık grevleri bugün itibariyle İmralı'da bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı ile sona erdirilirken, açlık grevlerine destek için Diyarbakır'da açlık grevi yapan BDP'li milletvekillerininde bugün açlık grevlerine son verdikleri belirtildi.

Kışanak, Belediye Konukevi'nde açlık grevine giren BDP ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, açlık grevlerinin 68'incı gününde verilen kararın herkesin rahat bir nefes almasına vesile olduğunu söyledi.

41893

Kendilerinin de açlık grevlerinin 60'ıncı gününde olası ölümlerin önüne geçmek ve eylemcilerin taleplerini sahiplendiklerini göstermek amacıyla açlık grevine başladıklarını ifade eden Kışanak, "BDP ve DTK'nın ortaklaşa yaptığı açlık grevini bugün itibariyle sonlandırma kararı aldık. Yaşanan süreç gözönüne alındığında açlık grevi amacına ulaşmıştır. Bu 68'incı gün Türkiye'nin siyasal tarihinde önemli bir tarihsel süreç olarak yerini aldı" diye konuştu.

41894

Kışanak, bu sürecin olumsuz bir gelişme yaşanmadan sonuçlanması için katkı veren herkese teşekkür ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"İmralı'dan çok önemli bir açıklama geldi. İnsan yaşamına ne kadar büyük bir önem verdiğini ortaya koydu. Bu takdir edilecek çabaların herhangi bir insanın yaşamına zarar gelmeden sonuçlanması için kendisi de büyük bir çağrı yaparak, bu eylemin sonuçlanmasında en önemli rolü ve katkıyı sundu. Biz bu rolün çok önemli olduğunu, tüm Türkiye'ye nefes aldıran bir çağrı olduğunu ifade etmek istiyoruz."

"Biz inatla ve ısrarla birlikte yaşamı savunuyoruz"

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ise açlık grevlerinin bugün sonlandırıldığını belirterek, şöyle konuştu:

41895

"Türkiye, tarihi bir kararla yüz yüzedir. Ya bu sorunu demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözecek ya da gerçekten ciddi bir kırılmayı yaşayacağız. Duygusal kopuşu defalarca dile getirdik, duygusal kopuş giderek siyasal kopuşa dönüşecek. Bunun hiç kimseye yararı yoktur. Biz inatla ve ısrarla birlikte yaşamı savunuyoruz. Sorunlarımızı konuşarak çözmekten yana irademizi ortaya koyuyoruz. Artık hiç kimse Türk ve Kürt gençlerinin kanı üzerinden siyaset yapmamalıdır, ölüm üzerinden siyaset yapılmamalıdır."

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, bu süreçte kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Leyla Zana da açlık grevine son verdi

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana da açlık grevini bitirdi.

BDP grubundan alınan bilgiye göre, cezaevlerindeki açlık grevlerinin sona ermesinin ardından Zana da açlık grevini bırakarak istirahat etmek üzere evine geçti.

Leyla Zana, TBMM'deki odasında 14 Kasım 2012 tarihinden bu yana açlık grevi yapıyordu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89