• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 15 °C

BDP'den PKK'ya çağrı: Silahlı eyleme son ver!

BDP'den PKK'ya çağrı: Silahlı eyleme son ver!
Demirtaş “ Barışı daha fazla savunmak durumundayız. PKK her türlü silahlı faaliyetine son versin" dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma ile gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Demirtaş, Hakkari'nin Dağlıca (Oramar) bölgesinde yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. Demirtaş, PKK'nin her türlü silahlı eyleme son vermesini, devletin de askeri operasyonları durdurmasını istedi. Demirtaş, "Diyalogu müzakereyi sorunları konuşarak çözmeyi ihanet sayanlar da, elinde güç olmasına rağmen baskıyı kullananlar da bu ölümlerden sorumludurlar. Bu savaşı durdurmak ve bitirmek dışında seçeneğimiz yoktur. Bu savaş bitmelidir. Öfke ve nefret yerine ortak aklı öne çıkarıp barışı savunmak zorunda olduğumuz günlerdeyiz" dedi.

Siyasi sürecin ve barışın önünün açılması için çağrıda bulunan Demirtaş, "Bu savaş artık bitmeli ölümler durmalı, Allahını seven bu ateşe bir damla su döksün" dedi.

'CEZAEVLERİNDEKİ DURUM SURİYE CEZAEVLERİNDEN VAHİM'

Demirtaş, Urfa Cezaevi'nde katliam yapıldığını belirterek, her hafta yaptıkları grup toplantısında cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini anlattıklarını, ancak bunun görmezden gelindiğini söyledi. Demirtaş, "Yüzlerce defa genel kurulda dile getirilmiş bir konu ile ilgili hiçbir adım atılmadı. Ana muhalefet partisi de bunları ortaya koydu. Sonuç? Urfa'da 15 kişinin diri diri yakılmasıdır. Cezaevlerindeki durumun Suriye'deki cezaevlerinden daha vahimdir. 10 kişinin kalması yerde 30 kişi kalıyorsunuz yıllarca. Hücrenin içinde adım atacak yer yok. Orda nefes alacak oksijen yok. İçerde nefes alamıyorsunuz. Canlı canlı fırının içine konulmuş bekletiliyorsunuz. Oralar işkence hanedir, mezardır. Türkiye'de yanmayan cezaevi yok. Sadece Urfa'dan cenaze ve duman çıktı. Oradakiler insandır. Hangi kanuna hangi hukuka göre bunu yapıyorsunuz. Aylardır niye tutuklu olduğunu bilmeyen insanlar var orada" dedi.

'NE YANGINI İSYAN, İSYAN'

Demirtaş, yapılanların insanlık suçu olduğunun altını çizerek, "Onlar her gün orada işkence görüyor. Daha kaç insanın yanması lazım. Cezaevinde yangın çıktı diyorlar. Ne yangını? İsyan çıktı isyan. İnsanlar onursuzluğu kabul etmiyor. Kendini yakıyor. Çareyi ise yeni cezaevinde görüyorlar. Dalga geçer gibi. Rezalete bakar mısınız? Yargılamaya gücünüz yetmiyorsa niye tutukluyorsunuz? Ne adaletinden söz ediyorsunuz. Adalet Bakanı istifa eder mi etmez mi kendi şerefi bilir. Sistem iflas etmiş. Komple hükümet istifa etse ne olur. Komple çözmüş bir sistem var" dedi.

'BİRBİRİMİZE DÜŞECEĞİMİZİ SANANLAR AVUÇLARINI YALARLAR'

"Özgürlüğün bedeli yaşadıklarımızı olacaksa biz bunu ödemekten geri durmayacağız" diyen Demirtaş, "Bizi kafa karışıklıkları ile birbirimize düşüreceklerini sanıyorlarsa avuçlarını yalarlar. Biz feleğin çemberinden geçerek buraya geldik. Arkadaşlarımız nasıl bir halkı temsil ettiğini biliyor. Kimse bu ucuz politikaya girmesin. Bizim duruşumuzdan ezilenler heyecan duyacak faşizm uygulayanlar da korku duyacaklar" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89