• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 15 °C

BDP: Tutanakları biz sızdırmadık

BDP: Tutanakları biz sızdırmadık
BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken İmralı görüşmesiyle ilgili, "Tutanakları biz sızdırmadık. Kimin sızdırdığını hükümet ortaya çıkarmakla görevli" dedi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken İmralı görüşmesiyle ilgili, "Tutanakları biz sızdırmadık. Kimin sızdırdığını hükümet ortaya çıkarmakla görevli" dedi.

Basın toplantısı düzenleyen Baluken, sürecin hükümet tarafından sızdırılan bilgilerle yürütüldüğünü iddia etti.

Çözüm sürecinin akamete uğramaması için BDP'nin hassas davrandığını da söyledi.

Süreçte, askeri operasyonlara son verilmesini isteyen Baluken, "Heyetimiz önemli haberler beklerken Kandil'i bombalamak sürece katkı sağlamaz. Var olan güvensizliği derinleştirir. Süreci sabote eder" dedi.

AKP hükümetine bazı talepleri hayata geçirilmesini talep ederler iken hükümetin son haftalardaki bazı olayların endişe verici olduğunu savunan Baluken sözlerine şöyle devam etti: 

"Van'da Savcılığın toplum yararına çalışan 10 Sivil Toplum Örgütü'ne Terörün Finansmanı Kanunu'na dayanarak soruşturma açması, TSK tarafından Bingöl, Lice, Mardin'de askeri operasyonların gerçekleştirilmesi, sınır ötesi hava operasyonlarının sürdürülmesi, Bingöl başta olmak üzere bölgede korucuların istihdam edilmesi Türkiye'de kalıcı barışa engel oluşturması bakımından çatışmaları derinleştirecek uygulamalardır. TSK tarafından Kandil'in, görüşmelerin olgunluğa erişmeye başladığı günden beri yoğun bir bombardımana tutulduğu ve bu bombardıman sonucunda 4 PKK'linın yaşamını yitirdiğinin açığa çıkması da endişeleri arttırıcı farklı bir gelişmedir. Bir taraftan silahsızlandırma hedefi güden hükümetin diğer taraftan ise şuan için herhangi bir eylemlilik pozisyonunda olmayan PKK'ye karşı operasyonları sürdürmesi oldukça düşündürücü ve kaygı vericidir. 

Şimdi, bir yandan barış sürecinin olgunlaşması ve kalıcı bir evreye oturması için gerek BDP gerekse de Türkiye toplumunun AKP hükümetinden kısa vadede atmasını istediği ve bir gereklilik olan adımlar ortada iken, AKP hükümetinin talimatı altında çalışan kurumların ifade ettiğimiz ve çatışmayı derinleştirecek uygulamaları ortaya koymasının izahını AKP hükümet sözcüleri kamuoyuna açıklamalıdır. 

Dolayısıyla AKP hükümeti, bu hassas süreçte kamuoyuna yaptığı duyarlılık ve itidal çağrılarını kendi uygulamalarına yönelik tekrar gözden geçirmelidir. Eğer AKP hükümetinin askeri ve yargı bürokrasisine yönelik bir zayıflığı varsa hem halkımıza hem de Türkiye'de barış isteyen demokrasi güçlerine bunu açıklamalıdır."

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89