• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 15 °C

BDP milletvekilleri açlık grevine gidiyor

BDP milletvekilleri açlık grevine gidiyor
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Pazartesi ve Salı günü tüm blok milletvekillerinin açlık grevine gideceğini açıkladı.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, cezaevinde bulunan ve süresiz açlık grevine gitme kararı alan, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu BDP'lilere destek amacıyla Pazartesi ve Salı günü tüm blok milletvekillerinin açlık grevine gideceğini açıkladı. 

Halkların Demokratik Kongresi'nin Denizli'de düzenlenen toplantısına katılan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin ve dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirten Sebahat Tuncel, özellikle Ortadoğu'daki gelişmeleri dikkatle izlediklerini söyledi.

Türkiye, Irak, Suriye ve İran'da Kürtlerin yaşadığını belirten Tuncel, "Bu dört ülkede Kürt halkına şiddet politikası uygulanıyor. Hepsine bakın. Bir tek Irak'ta Saddam'dan sonra iyi şeyler oldu. Dolayısıyla Ortadoğu'da gerçek anlamda bir değişim dinamiğinin olabilmesi, halkların eşitliğine ve özgürlüğüne kavuşabilmesinin tek yolu Kürdistan sorunun çözülmesi. Bu nasıl olacak? Bu konuda BDP'nin önerdiği Demokratik Özerklik projesi çok anlamlıdır. Her ülke kendi içindeki Kürt sorununu çözecek. Kendi ülkesindeki Kürt sorununu çözen ülke bütün halkların sorunu çözmüş olacak" diye konuştu.

"AKP halklar arası duyguları kopardı"

AK Parti hükümetinin halkın milliyetçiliğini körüklediğini ifade eden Tuncel, "AKP halklar arasında duyguları kopardı. Bugün Uludere'de yaşanan katliama üzülmeyen bir Türkiye cephesi var mı? Var. Van'daki depreme üzülmeyen bir Türkiye cephesi var mı? Var. Oradaki acıları ortaklaştırmayan bir cephe var mı? Var. Bunu AKP hükümeti bilerek ve isteyerek yaptı. Milliyetçiliği geliştirerek halklar arasında kavga umdu. Ama halkımız bu kavgaya gelmedi, bundan sonra da gelmeyecek. Bu politikanın teşhir edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

"İki günlük açlık grevine başlayacağız"

Denizli'ye gelmeden önce cezaevine gittiğini belirten Tuncel, "Şırnak Milletvekilimiz Selma Irmak'ı gördüm. Sizlere çok selamları var. Şırnak'ta milletvekilleri tutuklu, belediye başkanları tutuklu, belediye meclis üyeleri tutuklu. Bir tek Hasip Kaplan var. O da mecliste. Milletvekilimiz içeride mektup yazarak yapacakları tek şeyin bedenlerini açlığa yatırmak olduklarını söylüyor. Onlar süresiz açlık grevine girdiler. Bizler de milletvekilleri olarak pazartesi ve salı günü blok milletvekillerinin hepsi Ankara genel merkezde tutuklu milletvekillerimizin başlattığı bu direnişi desteklemek açısından 2 günlük açlık grevine başlayacağız" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89