• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 8 °C

BDP kendini böyle savundu

BDP kendini böyle savundu
Parti kapatmayı zorlaştıran maddeye BDP destek vermedi. Eleştirilerin odağındaki parti kendini işte böyle savundu.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Anayasa değişikliği teklifinin, AK Parti'nin paketi olduğunu belirterek, yol kazasından da AK Parti'nin sorumlu olduğunu savundu. Kışanak, İmralı'dan oylamalara katılmama talimatı aldıkları iddiasını reddetti.

İMRALI ERDOĞAN'DAN DAHA DEMOKRAT

Öcalan'dan talimat almadıklarını, dile getirdikleri taleplerin, 3 yıldır mücadelesini verdikleri talepler olduğunu kaydeden Kışanak, "Eğer İmralı'dan gelen açıklamalada, sözlerde bu ülkenin demokrasi güçlerinin talepleriyle bir ortaklaşma varsa sayın Tayyip Erdoğan oturup bunu düşünsün. Demek ki İmralı kendisinden daha demokratmış" dedi.

VEBALİMİZ YOK

Grup toplantısında konuşan Kışanak, BDP'nin, bu paketin böyle bir yol kazasına uğraması konusunda bir kusuru olup olmadığını kendi içlerinde de sorguladıklarını ve bütün süreci değerlendirdiklerinde bu konuda BDP'nin hiçbir vebali olmadığını bir kez daha anladıklarını söyledi.

BİZİMLE GÖRÜNMEKTEN İMTİNA ETTİLER

8. maddenin birinci turdaki oylamasına sembolik olarak destek verdiklerini ve 5 milletvekilinin oylamaya katıldığını hatırlatan Kışanak, AK Parti'nin, bu sembolik desteğin de kıymetini bilmediğini söyledi.

Kışanak, "Bizim yanımızda durmaktan, bizimle görünmekten, bizim verdiğimiz oyu almaktan bile imtina eden bir hükümete destek vermek, bizden beklenmesi gereken bir tutum değildir" diye konuştu.

"TALİMAT ALMADIK"

Kışnak, Abdullah Öcalan'ın BDP'ye İmralı'dan, 'Anayasa oylamalarına katılmayın' talimatı gönderdiği yönündeki iddiaları da gündeme getirdi. Bir 'talimat' laflarının ortalarda dolaştığına işaret eden Kışanak, BDP'nin, Parlamento çasısı altında gerçek anlamda özgür iradeye sahip olan tek parti olduğunu öne sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın aynaya bakması ve 8 yıllık iktidarını gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Kışanak şunları söyledi:

BİZ DEĞİŞMEYECEĞİZ

"Başbakan bizi değiştirmek için uğraşmasın. Biz değişmeyeceğiz. Biz demokrasinin yanında, özgülüğün ve halkın yanında olmaya devam edeceğiz. Değişmesi gereken biri varsa orada Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetidir. Eğer İmralı'dan gelen açıklamalada, sözlerde bu ülkenin demokrasi güçlerinin talepleriyle bir ortaklaşma varsa sayın Tayyip Erdoğan oturup bunu düşünsün. Demek ki İmralı kendisinden daha demokratmış. 'İmralı'dan talimat alıyorlar' suçlaması yapacağına oturup bunun muhasebesini yapsın."

BU BİR SAVAŞ DEĞİL DE NEDİR?

Kışanak, bölgede yaşanan çatışmalarla ilgili değerlendirmelerde de bulunarak, peşpeşe gelen ölüm haberleriyle büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Kışanak, toprağa düşen her bir canın acısını yüreklerinde hissettiklerini dile getirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, yaptığı açıklamada 2. ve 3. ordu bölgesinde yaklaşık bin karakol bulunduğunu söylediğini hatırlatarak, Türkiye'nin askeri gücünün yarısının 30 yıldır Doğu ve Güneydoğu'da olduğunu söyledi. "Bu bir savaş değil de nedir" diye konuşan Kışanak, Türkiyen'nin askeri güç ve olanaklarını, Kürt sorunun bastırmak için kullandığını öne sürdü. Kışanak, bu tablo değişmediği sürece bu ülkede barıştan sözedilemeyeceğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89