• BIST 8963.84
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

BDP İmralı için hazırlık yapıyor iddiası!

BDP İmralı için hazırlık yapıyor iddiası!
Erdoğan'ın 'sürüyor' dediği İmralı görüşmelerinin MGK'nın bilgisi dahilinde olduğu ve ocak ayı sonunda bir BDP heyetinin adaya gidebileceği belirtiliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, katıldığı bir televizyon programında Abdullah Öcalan ile görüşmelerin devam ettiğini söylemesi üzerine, gözler, bu çerçevede yapılan görüşmelere çevrildi. Üst düzey MİT görevlilerinin açlık grevleri öncesi Öcalan’la başlayan görüşmelerinin, son bir ayda yoğunlaştığı ortaya çıktı. BDP’lilerin de heyet oluşturarak İmralı’ya gitme taleplerinin yeniden gündeme geldiği kulislere yansıdı. MİT’in iki aydır sürdürdüğü görüşmeler ile BDP’lilerin İmralı’ya gitme talebinin son MGK toplantısında da gündeme geldiği ve “Öcalan ile görüşmelerin devam etmesi” yönünde karar çıktığı öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında terör konusunda nihai netice almak için devletin ilgili birimlerinin Abdullah Öcalan ile görüşmeler yapmasının olağan olduğunu belirterek, “Bizler netice almak istiyoruz. Bunun için de terörle mücadelede mesafe alma noktasında ada ile biz asla bir görüşmeyiz ama görüşme yaptırırız. Kimlerle? Bu işlerle görevli olan elemanlarımız vasıtasıyla. Halen var görüşme. Devam ediyor. Çünkü netice almamız lazım. Baktık artık ışık yok, keseriz” dedi. 

‘Fidan görüşmede’ iddiası

Erdoğan’ın sözleri dikkatleri MİT-İmralı hattına çevirdi. Cezaevlerinde KCK ve PKK’lıların başlattığı açlık grevlerinin sona ermesi için MİT’in, Öcalan ile yaptığı görüşmelerin halen sürdüğü yönünde haberler kulislere yansıdı. Bu görüşmelere üst düzey MİT görevlilerinin katıldığı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da bazı görüşmelere katıldığı yönünde bilgiler yansıdı. Ancak, Fidan’ın katıldığına ilişkin bilgilerin doğurulanamadığı görüşmelerin bir buçuk aydır yoğunlaştığı belirtildi. Başbakan Erdoğan’ın, görüşmelerin içeriği hakkında, MİT Müsteşarı Fidan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından bilgilendirildiği de gelen bilgiler arasında.

BDP’nin de “İmralı ile Kandil arasında aracılık yapma” girişiminin son günlerde yeniden gündeme geldiği kulislere yansıyor. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, açlık grevlerinin sona ermesinin ardından Radikal’e yaptığı değerlendirmede, “Milletvekillerimizin İmralı’ya gitme talebi baki. Bence bu hükümette de ciddi ciddi tartışılıyor. Çünkü ‘Bu hukuki bir sorun değil, avukatların gitmesindense siyasetçilerin gitmesi daha doğru’ diye düşündüklerini biliyorum. Hükümet görüşü değil ama görüştüğümüz bazı bakanlar da vekillerin gitmesine sıcak bakıyor” demişti. 

Ocak sonunda İmralı’ya mı?

Eşbaşkanlar Demirtaş ve Gültan Kışanak ile DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un içinde olduğu bir heyetin İmralı’ya giderek Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvurunun yeniden gündeme geldiği öğrenildi. Bakanlık yetkilileri, “Şu anda gündemimizde yok” derken, kulislere yansıyan bu bilgiyi de yalanlamıyor. BDP yöneticileri ise bilgiyi doğruluyor. Ancak, BDP heyetinin İmralı’ya gidebilmesi için MİT ile yapılan görüşmelerin belli bir noktaya ulaşması gerekiyor. BDP kaynakları, ocak ayı sonlarında bir heyetin İmralı’ya gidebileceğini belirterek bu yönde hazırlık yapıldığını kaydetti. (Radikal)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89