• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 7 °C

BDP heyeti, YNK heyeti ile görüştü

BDP heyeti, YNK heyeti ile görüştü
BDP heyeti, Süleymaniye'deki temaslarına YNK Lideri Celal Talabani'nin eşi Hero İbrahim Ahmet ve YNK politbüro sorumlusu Mele Baxtiyar'la bir görüşme yaparak başladı.

Görüşmeden sonra yapılan basın açıklamasında ziyaretin iadeyi ziyaret niteliğinde olduğunu söyleyen Demirtaş, "Sayın Celal Talabani'nin sağlık durumunu öğrenmek ve YNK'nin Kürt ulusal birlikteliğinde oynadığı olumlu rolden dolayı teşekkür etmek için buradayız" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere dün Güney Kürdistan’a gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP milletvekilleri Mülkiye Birtane ile Nazmi Gür'den oluşan BDP heyeti, bugün Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Lideri Celal Talabani'nin eşi Hero İbrahim Ahmet ve YNK politbüro sorumlusu Mele Baxtiyar'la bir görüşme gerçekleştirdi.

49192

BDP Hewler temsilcilerinden Cemal Coşkun'un da yer aldığı görüşme, Talabani'nin eşi Hero İbrahim Ahmed'in ev sahipliğinde Talabani'lerin Süleymaniye kentinde bulunan evinde gerçekleşti. Öğlen saatlerinde başlayan görüşmede YNK lideri Celal Talabani'nin sağlık durumu, Rojava'da yaşanan gelişmeler, Kürt Ulusal Kongresi hazırlıklarında gelinen aşama ve Türkiye'de yaşanan siyasal gelişmeler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

Görüşmede BDP heyeti, yanlarında getirdikleri hediyeleri de Mele Baxtiyar ve Hero İbrahim'e takdim etti. Bir saat süren görüşme sonrasında heyetler birlikte yemek yedikten sonra görüşmeyle ilgili basın açıklaması yaptı.

YNK politbüro sorumlusu Mele Baxtiyar, yaptığı açıklamada BDP heyetinin YNK'nin misafiri olduğunu belirtti. Görüşmede bölgenin ve dört parça Kürdistan'ın durumunun ele alınarak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğunu söyleyen Bahtiyar, YNK ve BDP ilişkilerinin de ele alındığını görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. 

49191

Baxtiyar'ın ardından konuşan BDP Eş Geneş Başkanı Selahattin Demirtaş ise, misafirperverliklerinden dolayı YNK heyetine teşekkür etti. İyi bir görüşme yaptıklarını, kendilerini evlerinde hissettiklerini belirten Demirtaş, "Süreçle ilgili yaşanan gelişmelerden dolayı da olsa burada olmaktan mutluyuz. Bu ziyaret vesilesiyle Celal Talabani'nin sağlığı hakkında bilgi aldık. Sayın Talabani Kürt ulusal birlikteliğin gelişmesinde önemli bir role sahiptir. Bu vesileyle buradan sayınTalabani'ye teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

Kürt Ulusal Kongresi'nin gerçekleştirilmesi konusunda da YNK'nin çözüm yanlısı bir siyaset izlediğini vurgulayan Demirtaş, YNK'nin bu tutumuyla Rojava'da Kürtlerin yürüttüğü mücadeleye güç verdiğini belirtti. Demirtaş açıklamasının devamında Federal Kürdistan Bölgesi'nde devam eden hükümet kurma çalışmalarına da dikkat çekerek şu hususların altını çizdi: "Ümit ediyoruz ki, Kürdistan bölgesinde yeni kurulacak olan hükümet, Kürdistan halkına en iyi hizmeti verecek olan güçler tarafından kurulur. Yeni hükümete başarılar diliyoruz."

Selahattin Demirtaş, Süleymaniye ve Halepçe temaslarının ardından yarın Kandil'e gideceklerini belirterek, "Büyük bir ihtimalle bir aksilik olmazsa yarın (bugün) Kandil'e gidip PKK yetkilileriyle görüşeceğiz. Bundan birkaç gün önce Abdullah Öcalan, PKK yöneticilerine bir mektup yazdı. Kandil'in Öcalan'ın mektubuna cevabı hazır ise onu alıp İmrali'ya götüreceğiz" dedi.

Görüşmenin ardından BDP Heyeti, Halepçe’ye geçti. YNK temsilcisi Cemal Hewrami ile görüşen heyet ardından Halepçe Katliamı Anıtı’nı ziyaret etti. Anıt tadilattan dolayı kapalı olduğu için, katliamda yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti, çiçekler bıraktı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89