• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 18 °C

BDP heyeti Diyarbakır'a dönüyor

BDP heyeti Diyarbakır'a dönüyor
BDP heyeti Dörtyol girişinde uzun süre bekledikten sonra, ilçeye girişlerine Valilik tarafından izin verilmeyince Diyarbakır'a dönüşe geçti.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı milletvekillerinin de bulunduğu heyetin yer aldığı araç konvoyu, Adana-İskenderun otoyolunun Erzin çıkışı yakınında, Hatay'ın Dörtyol ilçesine girişin sağlanması için bekletildi. Heyet ilçeye sokulmayınca Diyarbakır'a dönüşe geçti.

BDP heyeti Dörtyol girişinde uzun süre bekledikten sonra, ilçeye girişlerine Valilik tarafından izin verilmeyince Diyarbakır'a dönüşe geçti.

BDP'liler ilçe girişinde emniyet yetkilileriyle görüşerek geliş nedenlerini açıklamış ve giriş izni verilmemesine karşı çıkmışlardı.

17977

Burada Hatay Terörle Mücadele Şube Müdürü Cengiz Başer ile görüşen milletvekili Ayla Akat, amaçlarının vatandaşın mal ve can güvenliğini sağlanmasını talep etmek ve Dörtyol'daki vatandaşa ulaşarak dayanışma sağlamak olduğunu söyledi.

Güzergâh boyunca bir kez bile kornaya basmadıklarını, araçlarda tek bir bayrağın taşınmadığını ifade eden Akat, heyetin amacının provokasyon yaratmak olmadığını söyledi.

Akat, güvenliğin sağlandığı alanlarda mağdur halkla buluşmak istediklerini ifade ederek, ''Buraya gelerek provokasyonu ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Ancak sayın vali kolay olanı seçmiş. Huzur ve güvenliği sağlamak adına parlamentoda grubu bulunan partinin temsilcilerini ilçeye almıyor. Huzur ve güvenliği sağlamak bunla başarılmaz. Zarar gören vatandaşı ziyaret edeceğiz, burada vali barikatı kaldırana kadar bekleyeceğiz.''

17978

Akat, Dörtyol'da huzur ve sükûnun vatandaşın ve partilerin gösterdiği duyarlılık sonucu sağlandığını söyleyerek, şöyle devam etti:

''Kaldı ki bugün malını korumak için vatandaş harekete geçmiş olsaydı, ki Başbakan bunun yöntemini belirtmişti, 'Vatandaş ne yapsın, pompalı tüfeklere sarılabilir' demişti, mağdur vatandaşlarımız böyle bir provokasyona gelmedi.

Burada suç işleniyor. Biz bunun tarafı olmayacağız. Seyahat özgürlüğümüz vardır. Kamu güvenliği 4 gündür devletin olaya müdahale etmemesi nedeniyle sağlanamamaktadır. Bizim kamu güvenliğini tehdit eden amacımız yoktur. Dolayısı ile bu kararın hiçbir yasal gerekçesi yoktur.''

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici de kendilerine valilik kararını tebliğ ettiklerini ifade eden Şube Müdürü Başer'e ''Biz şimdi buradan gireceğiz. Devlet de bizim can ve mal güvenliğini sağlamak durumundadır. Görevi odur. Görevinizi yaparsanız biz de buradan geçeriz'' diye konuştu.

Akat ve Binici, daha sonra Demirtaş'ın bulunduğu araca giderek bir süre görüştü. Demirtaş ve beraberindekiler, yakınlardaki dinlenme tesisinde bulunan Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsuz, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile görüştü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89