• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 9 °C

BDP çadırına polisten gece baskını

BDP çadırına polisten gece baskını
BDP'nin Batman'da bir hafta önce kurduğu Demokratik Çözüm ve Barış Çadırı'na, polis bu gece sabaha karşı baskın düzenledi.

BDP'nin Batman'da bir hafta önce kurduğu Demokratik Çözüm ve Barış Çadırı'na, polis bu gece sabaha karşı baskın düzenledi. Çadırda bulunan malzemelere el koyan polis, çadırda nöbet tutan 26 partiliyi de gözaltına aldı. 

Batman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda çevik kuvvet polisi ve özel harekat timi, bu sabah saat 03.30'da mahkeme kararıyla BDP'nin bir hafta önce Turgut Özal Bulvarı'nda kurduğu Demokratik Çözüm ve Barış Çadırı'na baskın düzenledi.

Çevik kuvvet ve özel hareket ekipleri, mahkeme kararıyla çadırı parçalayarak söktü.

26853

Çadırda bulunan, bilgisayar, ses düzeni, masa, sandalye diğer malzemelere de el koyan polis bunları kamyona yükleyerek merkeze götürdü.

BDP Grup Başkan Vekilleri Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata da çadırda bulunan malzemelerin götürülmesine tepki gösterdi.

"Çadırın suçu ne?"

Baskın sırasında Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim ile telefon görüşmesi yaptığını belirten BDP'li Yıldız, "Çadır, suçun merkeziymiş gibi gösterilmiş. Yasa dışı müzik yayının yapıldığı da mahkeme kararında yer verilmiş. Çadırın suçu ne? Bu çadırı tertip komitesi izinle açtı. Suç unsuru varsa, gündüz gözüyle tertip komitesine bildirilebilirdi. Her tarafı parçalanarak sökülüp götürülen çadırın kendisi suç olabilir mi? Ayrıca çadır içinde kalan 26 arkadaşımız da gözaltına alınmış" dedi.

BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ise, pratik bir gece baskınıyla çözüm ve demokrasi çadırının sökülerek kaldırıldığını belirterek, "Çözüm mü, kaos mu? Bunun değerlendirildiği süreçte, devletin çadırları parçalayarak kaldırması düşündürücüdür. Halk da gereken değerlendirmeyi yaparak çadırları tekrar kuracak. Batman'ın birçok alanında çadır kurmaya çalışacağız. Ülkede barışın ve çözümün olması yönünde arayışların sürdüğü bir zamanda devlet bir çadıra bile tahammül göstermemiştir. Tertip komitesinin izin alarak açtığı bu çadırın gece yarısı operasyonla sökülmesi tuhaftır. İki gündür Batman'da bize yönelik baskılar için suç duyurusunda bulunacağız. Hukuki işletmeye çalışacağız. Bu çadır hukuk dışı bir kararla kapatılmıştır" dedi.

Çadırda nöbet tutanların arasında yer alan BDP Merkez İlçe Başkanı Şerif Çakar, çadırın sökülmesi sırasında güvenlik görevlilerinin sert tutumuyla karşılaştıklarını iddia etti.

Çakar, "Gece sokakta kalan çocukların bazıları ateş etrafındaydı. Bir anda çocukların 'Baskın' sesini duyduk. Sonradan güvenlik görevlilerinin sert hareketleriyle karşılaştık. Herkesi yere yatırdılar. Yüzüm yere dönük olduğu için göremediğim bir güvenlik görevlisinden kafama sert bir darbe geldi. Sözlü hakaretlerle karşılaştık. Beni de götürecekleri sırada bir güvenlik görevlisi sayesinde serbest bırakıldım. Baskın 90'lı yılların dönemini anımsatıyordu. Çadırdaki birçok kişiyi tartakladılar. Spor ayakkabıları yırttılar. Masa ve sandalye ne varsa kırdılar. Çadırı da parçalayıp söktüler. Olup biteni sadece izlemekle yetindik" diye konuştu.

Merkez İlçe Başkanı Şerif Çakar ve Hamit Can, aldıkları darbeler üzerine hastanede ayakta tedavi edilirken, darp edildiklerine dair doktor raporu aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89