• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 9 °C

BDP: Bir kişiye bile dokunulursa mecliste kalmayız!

BDP: Bir kişiye bile dokunulursa mecliste kalmayız!
BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Meclis'e seslendi, "Dokunulmazlıklarımızı kaldıracaksanız sonuçlarını iyi hesaplayın" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Akan kanı durdurmak için, siyasi çözüm konusunda AKP ile bir araya gelerek yol haritası oluşturmak için hazır olduğumuzu bir bakan aracılığıyla bizzat Başbakan'a ilettik" dedi.

Demirtaş, hükümete gerçek çözümün yol haritasını sunmaya ve Türkiye'yi kaostan çıkaracak gerçek eşitliği ve kardeşliği yaratacak çözüm ve formüller üretmeye çalıştıklarını belirtti.



Bunu da her fırsatta mitingler ve grup konuşmalarıyla ilettiklerini, bunun da yetmediği durumlarda bakanları aracılığıyla başbakana bizatihi bu yol haritalarını sözlü ve yazılı olarak iletiklerini ifade eden Demirtaş, şöyle dedi:

"Başbakan bunları iyi biliyor. Son olarak bu yılın şubat ayında kan akmasını önlemek için BDP olarak inisiyatif almak istediğimizi belirttik. Akan kanı durdurmak için siyasi çözüm konusunda AKP ile bir araya gelerek yol haritası oluşturmak için hazır olduğumuzu bir bakan aracılığıyla bizzat Başbakan'a ilettik. Dün bizi şiddet yanlısı olmakla suçlayan başbakan bu teklifimizi elinin tersiyle reddetmiştir."

BDP , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın, 9 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin “Yargıya gerekenleri söyledik, yargı da gereğini yapıyor, biz de parlamentoda gereği neyse onu yapacağız” sözlerine sert tepki gösterdi. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Bir arkadaşımıza dokunulursa bizim Meclis’te ne işimiz var! Hiçbirimizin Meclis’te kalmaması lazım” derken, BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise “Öyle bir durumda BDP olarak kaldığımız yerden devam edelim anlayışında olmayacağız” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasını, “1990’lı yıllara geri dönüyoruz sanırım” sözleriyle değerlendiren BDP Grup Başkanvekili Buldan, şöyle konuştu: “Bu konuşmayı, Türkiye ’nin önümüzdeki günlerde çok farklı bir sürece gireceğinin ve ülkeyi hiç de iyi şeylerin beklemediğinin göstergesi olarak değerlendiriyorum. Umarım aydınlar, yazarlar bu sözlere tepki gösterir ve aynı şeyler yaşanmaz. Aynı süreç yaşanırsa Türkiye kaybetmiş bir ülke konusuna gelir.” Buldan, “Bir arkadaşımıza bile dokunulsa hiçbirimizin orada kalmaması gerekiyor. Birisine dokunmak hepimize dokunmak demektir. Dolayısıyla anayasa çalışmaları da ortadan kalkmış olur. Çok gergin bir sürece girmiş oluruz. Bir milletvekiline dokunmak o kadar kolay değil. Bir kişiye bile dokunulsa ona göre karar alırız. Öyle bir durumda o çatı altında kalmamızın bir anlamı olmadığını düşünüyorum” dedi. 

Konuşma kaygı veriyor 

BDP Grup Başkanvekili Baluken ise Erdoğan’ın konuşmasını değerlendirirken “Üslubu, düzeyi düşük, savruk ve dağınık bir konuşma. Konuşmanın genel içeriği ve gidişatı Başbakan’ın psikolojisi açısından ve ülkenin sürüklendiği felaketler açısından kaygı veriyor” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın konuşmasında “Yargıya söyledik” dediğini kaydeden Baluken, “Siz talimat vermişseniz yargı bağımsızlığını nasıl açıklayacaksınız?” diye sordu. Baluken, “BDP , kendi doğrularını savunmaktan ve halkının mücadelesinden geri adım atacak değil. Eğer Başbakan dile getirdiği gibi yargıya talimat verip böyle bir süreci işletirse demokratik siyaset ile ilgili çözüm umudunu ortadan kaldıracaktır. Biz de öyle bir durumda BDP olarak kaldığımız yerden devam edelim anlayışında olmayacağız” diye konuştu.

BDP ’nin dünkü MYK toplantısında da Erdoğan’ın sözleri masaya yatırıldı. MYK sonuç bildirisinde, “BDP ’nin 8 bin siyasetçisini cezaevine göndermek nasıl BDP ’yi bitirememişse, bugüne kadar parti kapatmak, milletvekillerini Meclis’ten alıp cezaevine göndermek nasıl Kürt halkının demokratik siyaset mücadelesini durduramamışsa, bugün ‘dokunulmazlıkları kaldıracağız’ tehdidi de, daha ötesi de mücadelemizi ve doğru bildiğimizi söylememizi, doğru bulduğumuzu yapmamızı engelleyemeyecektir” denildi.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89