• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 11 °C

BDP: 2013 barış ve özgürlük yılı olsun!

BDP: 2013 barış ve özgürlük yılı olsun!
Demirtaş: "Geride bıraktığımız yıl, demokrasi ve özgürlükler açısından yoğun baskıların yaşandığı bir yıl olmuştur."

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 2013'ün barış ve özgürlük yılı olmasını temenni etti.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ile birlikte yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılının ne Türkiye'de, ne de yakın bölgemiz açısından barış, istikrar, demokrasi, özgürlükler ve halklar arası diyalog adına olumlu gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğunu belirtti.

Savaş ve çatışmaların Ortadoğu'da, Suriye'de ve Türkiye'de can almaya devam ettiğini, 2012'de de halkların payına düşenin yine acı, gözyaşı, yıkım, yoksulluk, açlık, sefalet, adaletsizlik, eşitsizlik ve mutsuzluk olduğunu belirten Demirtaş, şunları kaydetti: 

"Geride bıraktığımız yıl, demokrasi ve özgürlükler açısından da yoğun baskıların yaşandığı bir yıl olmuştur. Baskıyla, zulümle, yasaklamalarla, engellemelerle, toplumsal talepler ve hak arayışları bastırılmaya, muhalif sesler susturulmaya çalışılmıştır. Hükümetin izlediği yanlış politikalar nedeniyle Kürt sorunu, demokratikleşme, sosyal adalet, hak ve özgürlükler gibi ülkemizin önündeki en temel ve ertelenemez sorunların bir çözüme kavuşturulması noktasında 2012 ne yazık ki çözüm açısından kayıp bir yıl olmuştur.

Ancak büyük bir özveri ve kararlılıkla sürdürülen barış, demokrasi, özgürlük ve emek mücadelesinin sorunları tarihsel bir çözüm aşamasına getirmiş olmasını da halklarımız adına bir kazanım olarak görmek gerekir. Adil, barışçıl, huzur dolu bir dünya adına umut ve beklentilerin daha da arttığı, barış, özgürlük ve çözüm taleplerinin daha da yükseldiği yeni bir yıla giriyoruz. Yeni yıl, yeni bir başlangıç demektir, yeni ve beyaz bir sayfa açılması için 2013 yılı önemli bir fırsat sunmaktadır.

Ülkemizde ve Ortadoğu'da yaşanan çatışmaların bir an önce sona ermesi, halkların kaderi haline dönüşen acı kayıpların, trajedilerin son bulması, barışın artık bu topraklarda bir an önce yeşermesi, Kürt sorununun demokratik çözümü noktasında diyalog ve müzakere sürecinin önünün açılması, özgürlüklerin her alanda genişletilmesi, demokratik standartların yükseltilmesi, yurttaşlarımızın yıllardır özlemini duyduğu çoğulcu-eşitlikçi yeni bir anayasaya kavuşması, yasaklamaların-anti demokratik uygulamaların son bulması, insanların düşüncelerinden dolayı cezaevlerine atılmaması, halkın iradesi olan tutuklu milletvekillerin, binlerce siyasetçinin ve seçilmişin, tutuklu gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşması, her alanda eşitliğin ve adaletin sağlanması, dinler, kültürler ve kimlikler arası hoşgörünün, saygının güçlenmesi 2013 yılının en temel hedefleri olmalıdır.

Bu umut ve heyecanla sevgi, barış ve eşitlik ilkeleri üzerine kurulu bir ülke ve dünya özlemiyle halklarımızın yeni yılını kutlar, barış ve esenliklerle dolu bir yıl dileriz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89