• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Baykal'dan 17 Erdoğan iddiası

Baykal'dan 17 Erdoğan iddiası
Erdoğan'ın gündeme getirdiği Başkanlık sistemi konuşuluyor. Baykal bu öneriye sert tepki gösterdi

 Başbakan Erdoğan başkanlık sistemini yeniden gündeme getirdi Baykal ayağa kalktı. Bir sonraki dönemde bu sistemi getirmeye kararlı olduklarının mesajını veren Erdoğan'a Baykal'ın cevabı gecikmedi.

CHP lideri Baykal AKP'nin iktidardan düşeceğini ve Erdoğan'ın bırakın başkanlık sistemini ayakta kalmasının bile mümkün olmayacağını iddia etti.

Yüce Divan'da yargılanmamak için

Erdoğan'ın ortaya attığı başkanlık sistemine tepki gösteren Baykal'a göre Erdoğan bir sonraki seçimde başkanlık kolduğunda değil Yüce Divan'da sanık koltuğuna oturacak..

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Habertürk televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı..

Yüksek Mahkemeye 17 Erdoğan koymak istiyor

"Başbakan yargıya, orduya, bükokrasiye hakim olmak istiyor" diyen Baykal, Erdoğan'ın başkanlık sistemi önerisiyle ilgili şunları söyledi:

"Bırakın başkanlık sistemini bugünkü yapı içinde ayakta kalmasının dahi olağanüstü güç olacaktır. O durumda yargıya hesap verecektir. Kendisini güvenceye almak istiyor. Yüce Divan'da yargılanacaktır. Kendisini yargılayacak Anayasa Mahkemesi'ne kendi yakınlarını doldurma telaşında. Yüksek mahkemeye 17 tane Erdoğan koymak istiyor. Referanmdum için 330 milletvekeli gerekiyor. Önümüzdeki dönemde göreceğiz kimin 330 milletvekili alacağını."

Teklifi mahkemeye götürmeyin dediler

Baykal Anayasa değişikliğini mahkemeye götürme konusunda kararlı. CHP liderinin iddiası yeni bir polemiğin kapısını aralayabilir. "Bazı AKP sözcüleri teklifi Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyin demiştir" iddiasında bulunan Baykal, "Ne olur siz de götürmeyin de hukuksuzluğu hayata geçirelim demektir. Kardeşim hukuk olmadan demokrasi olur mu? Benim işime gelmiyor Anayasa değişikliği onu yok sayıverelim. Böyle bir anlayışı kabul etmek mümkün mü? Kaosa davetiyedir." diye konuştu.

Yakışıksız sözler

Erdoğan'ın "CHP Anayasa Mahkemesi'ni resepsiyon gibi kullanıyor" iddiasına da tepki gösteren Baykal, partisi ile yüksek mahkeme arasındaki ilişkiye şu sözlerle savundu:

"CHP ile Anayasa Mahkemesi arasında mesafeli bir ilişki vardır. Anayasa Mahkemesi'ne çok kanun gitmiştir. Bizim kara kaşımız için değil haklı olduğu için böyle yapmışlardır. Mahkemeye karşı saygısızlığı çok rahatlıkla yapabilmektedir. Erdoğan'ın mahkemeye tavrını yakışıksız buluyorum."

Gül AKP'nin siyasi uzantısı

Baykal'ın hedefindeki bir diğer isim Cumhurbaşkanı Gül oldu. Gül'ün uzlaşma çağrısına kapıları kapattığını savunan Baykal Gül'ün AKP'nin siyasi uzantısığı gibi davranmakla suçladı. Baykal, "Türkiye'ye tartışmalı bir partinin üç kişinin çekirdek kadrodan biri Cumhurbaşkanı olursa işte Türkiye sıkıntılı durumlarla karşılaşır" diye konuştu.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89