• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 8 °C

Baykal: Dostlarınızı sakın ha satmayın

Baykal: Dostlarınızı sakın ha satmayın
Baykal, partililere, ''Dostlarınızı satmayın. Sizi bugünlere getirenleri sakın ha satmayın. Onları yok saymayın. Siyaset güven, vefa işidir'' diye seslendi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partililere, ''Dostlarınızı satmayın. Sizi bugünlere getirenleri sakın ha satmayın. Onları yok saymayın. Siyaset güven, vefa işidir'' diye seslendi.

Partisinin Korkuteli İlçe Başkanlığınca Yazır köyünde düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Baykal, burada yaptığı konuşmada 8 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin yanlış politikalarının sonuçlarının açıkça ortaya çıktığını belirterek, iktidarın artık hiç kimseyi aldatamaz duruma geldiğini iddia etti.

Bu süreçte kendini şekillendiren CHP'nin politikalarını, anlayışını ve niteliğini milletin önüne net şekilde koyduğunu, milletin de bunu gördüğünü anlatan Baykal, ''CHP ile ilgili suçlamalar, kuşkular ve iftiraların geçersizliği açık bir şekilde ortaya çıkmıştır'' dedi.

CHP'lilerin bugüne kadar halka hizmet ederken makam mevki ayırt etmeden birlik içerisinde hareket ettiğini kaydeden Baykal, partililere şöyle seslendi:

'Siyaset yaparken kişiliğimizi satmayacağız'

''Bunu yaparken birimiz milletvekili olacak veya olmayacak. Biri il başkanı olacak veya olmayacak. Korkuteli'nden kaç tane ilçe başkanı geçti. Herkes koşmadı mı? Herkes alın teri dökmedi mi? Herkes emek vermedi mi? Bunları unutacak mıyız? Şimdi yeni bir genel başkan geldi ve öyle devam etmeyecek mi? Biz belli makamlar için siyaset yapan insanlar değiliz. Biz hizmet için siyaset yapan insanlarız. Bundan sonra da belli bir makamımız olsun veya olmasın, bu yüreğimiz burada olduğu sürece Türkiye'nin aydınlık geleceği için hep beraber siyaset yapmaya devam edeceğiz.''

Siyaset yaparken sabırlı, anlayışlı olunması tavsiyesinde de bulunan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Birbirimize destek vereceğiz. Korkmayacağız. Sapmayacağız. Çizgimizi, kişiliğimizi satmayacağız. Kimseye yaranmaya çalışmayacağız. Birileri gelip bize ''yapmayın' diyebilir, ama iyi gün dostları ile bir yere gelemeyiz. Soracaksın: 'Ben buraya gelene kadar sen neredeydin. Şimdi geliyorsun bana da yolunu değiştir' diyorsun... Korkmadan, sapmadan ilke ve inançlarınıza sahip çıkacaksınız. Türkiye, CHP'nin bu içtenliği ve samimiyetine sahip olmayı sabırla bekliyor.''

'Siyasette ihanet olur ama ölçüsünde'

Partililere, ''Dostlarınızı satmayın elbette... Sizi bugünlere getirenleri sakın ha satmayın. Onları yok saymayın. Siyaset güven, vefa işidir'' diyen Baykal, espriler de yaparak, şöyle konuştu:

''Siyaset dostluk, arkadaşlık sevgi işidir. Sevgiyi, dostluğu ihmal etmeyeceksiniz. Birbirinize çelme atmayacaksınız. Siyasette ihanet olur, ama ölçüsünde tutulmasını sağlayacaksınız. Eğer artma ve aşma tehlikesi ortaya çıkarsa hemen konuya el koyacaksınız. Makul düzeylerde bu işin kalmasını güvence altına alacaksınız. Esas olan ihanet değil, sevgi, dostluk, vefa, kardeşliktir. İlkelerinize yönelik kardeşliktir. İlkelerine sahip çıkacaksınız. Her tavsiyenin arkasında yeni yol arayışlarına girmeyeceksiniz. Sebat, istikrar temeldir. Satmayacaksın, sebat, istikrar göstereceksin. Bunu da uzun süredir beraber siyaset yaptığınız bir ağabeyinizin tavsiyeleri olarak alın bir kenara koyun, günü gelirse kullanırsınız. Gelmezse de cebinizde dursun. Her ihtimale karşı hazır elinizin altında olsun.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89