• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 8 °C

Bayık: Gerillayı durduruyoruz

Bayık: Gerillayı durduruyoruz
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, AKP hükümetinin “sahte” paketlerle halkı seçimlere kadar oylamaya çalıştığını söyledi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, AKP hükümetinin “sahte” paketlerle halkı seçimlere kadar oylamaya çalıştığı ve sorunu çözmek istemediğini belirterek, “Savaşmak istiyor. Buna karşı kendimizi savunacağız. Gerillayı durduruyoruz. Eğer operasyon yaptıklarını görürsek, bu operasyonlara karşı meşru savunma yapacağız” dedi.

Bayık, savaşın daha da şiddetlendirilmesi halinde ise geri çekilen grupların yeniden gönderileceğini söyledi.

İşte Bayık'ın konuşmasından önemli bölümler...

- İstikrar tüm halkların ihtiyacıdır. Eğer Ortadoğu’da istikrar istiyorlarsa, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgür olması gerekir.

- Ulusal Kongre halkımızın talebidir. Halkımızın yüzyıllık rüyasıdır. Bu kongrenin yapılması gerekiyor. Başkan Apo bu kongrenin olmasını istedi ve PKK de bunun için çalıştı.

- Ortadoğu’da şiddetli bir savaş yürütülüyor. Kürtler eskisi gibi değil. Canlandı ve güçlendi.
Kürtler birinci güçtür; Kürtler olmadan hiçkimse Ortadoğu’da kendi çıkarlarını koruyamaz. (Bu koşullarda) Kongre’nin Kürtler için demokratik bir strateji oluşturması gerekiyor. Kürtlerin böyle bir stratejiye ihtiyacı var. Kürtler bu şekilde kendilerini katliamlardan koruyabilir.

- Ulusal Kongre’ye katılacak olan tüm güçler, siyasi partiler, şahsiyetler, sivil toplum örgütlerinin müşterek kararlar almaları gerekiyor. Sadece bir parti veya bir kesimin kararı kabul edilemez (…) Bu kongrede Kürtlerin kendisi için ilkeler oluşturmalı, strateji oluşturmalı. Ortadoğu’ya yeni bir yüzle çıkmalı. Ancak böyle hem kendisi hem de insanlık için rolünü oynayabilir. Bizim yaklaşımımız budur. Var olan sorunların da çözüleceğine inanıyorum. Kimse bunun önüne geçemez.

- Bugün tıpkı tarihte Mahabad’da olduğu gibi, Rojava üzerinde bir kuşatma var. Kürdistan’ın her parçasının Rojava’ya destek verme görevi var. Bu kuşatmaya katılmamalılar. Güney’in (Federal Kürdistan Bölgesi) en fazla desteği vermesi gerekiyor. Rojavalar, hem Kuzey’de hem de Güney’de mücadele ettiler, şehitler verdiler. Bugün de Kuzey ve Güney’in rolünü oynaması gerekiyor.

- PKK ihanete ve teslimiyete karşı kuruldu. Hiç kimse PKK’yi teslim alamaz. Bu PKK gerçeğidir. PKK’nin kültürü ve ahlakı bu esaslar üzerine kuruldu.

- Türk devleti sorunu çözmek istemiyor, ezmeyi esas alıyor. Savaşmak istiyor. Buna karşı kendimizi savunacağız. Gerillayı durduruyoruz. Eğer operasyon yaptıklarını görürsek, bu operasyonlara karşı meşru savunma yapacağız. Savaşı daha da şiddetlendirmek isterlerse, Güney’e (Güney Kürdistan) gelen grupları yeniden göndereceğiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89