• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 8 °C

Baydemir'den Türkiye'nin batı yakasına çağrı: Acımızı paylaşın!

Baydemir'den Türkiye'nin batı yakasına çağrı: Acımızı paylaşın!
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Türkiye halklarına çağrı yaptı, "Acımızı paylaşın" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), düzenlediği basın toplantısında, Paris'te katledilen üç Kürt kadın siyasetçinin cenaze törenine ilişkin bilgi verdi.

BDP Diyarbakır İl Örgütü'nde düzenlenen toplantıya BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ve BDP Kadın Meclisi Sözcüsü Pelin Yılmaz ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir katıldı.

'7'DEN 70'E ÜÇ FİNADA SAHİP ÇIKALIM'

Baydemir, yaptığı konuşmada, "Üç cana, üç fidana yönelik bu suikast, birlikte yaşam arzusuna barışa yönelik bir saldırıdır" dedi. Baydemir, barış ve müzakere iklimi ve atmosferinin kalıcılaşması ve gerçek anlamda nihai barışa ulaşılması için tarihi bir zaman diliminden geçildiğini kaydetti.

Paris'te katledilen PKK kurucu kadrolarından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez'in cenazelerinin yarın (16 Ocak) Diyarbakır'a ulaşacağını bildiren Baydemir, Diyarbakır halkı ve yerel yönetimlerinin, kitlesel bir karşılama için tüm hazırlıkları tamamladığını kaydetti.

"Yapılacak karşılama ve uğurlamayı barışa, barış arzusuna sahip çıkma arzusu olarak değerlendiriyoruz" diyen Baydemir, 7'den 70'e tüm Diyarbakır halkını cenazeleri kitsel bir şekilde sahiplenmeye çağırdı.

Yerel yöneticiler olarak törenin sorunsuz geçmesi için destek olacaklarını kaydeden Baydemir, şunları söyledi: "Vurgulamak isterim ki; cenaze törenine sahip çıkmamız provokasyon ve provokasyonları boşa çıkarma çabasıdır aynı zamanda. Sadece Diyarbakır halkını değil, barışa ve barış umuduna sahip çıkan, birlikte yaşama sahip çıkan herkesi törene ve uğurlamaya katılmaya çağırıyoruz."

TÜRKİYE HALKLARINA ÇAĞRI: ACIMIZA ORTAK OLUN

Baydemir, Diyarbasır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Türkiye'de yaşayan bütün halklara da çağrı yaptı: "Türkiye'de yaşayan bütün halkları, acıyı yüreğinde paylaşmaya, ortaklaşmaya davet ediyoruz. Zihninde ve vicdanında barış umudu olan herkesi Belediye Başkanı olarak davet ediyorum. Türkiye'nin batı yakasından gelecek aydınlara, sanatçılara, misafirlere kapımız açıktır. Ancak birlikte barış umuduna sahip çıkarak bu tür provokasyonları boşa çıkarırız."

Baydemir, AKP Hükümeti cephesinden yapılan "provokasyon" yönündeki açıklamalara da yanıt verdi, "Cenazenin selametle geçeceği konusunda bizim cephemizden bir kaygımız yok. Herkes kendi görevini yaparsa bir sorun çıkmaz. Kürt halkının örgütlerinin tavrı bu konuda çok açık ve nettir. Bu güne kadar hiçbir şekilde, hiçbir etkinliğimiz provokasyona ev sahipliği yapmadı. Bundan sonra da olmayacaktır. Yüz binler barışa sahip çıkaktır. Bunu Habur süreci ile karıştırmayın. Bu bir yas günüdür" dedi.

CENAZELER KİTLESEL ŞEKİLDE KARŞILANACAK

BDP İl Eş Başkanı Zümrüt ise program hakkında bilgi verdi. Buna göre, üç Kürt kadın siyasetçinin cenazeleri yarın saat 20.35'de Diyarbakır Havaalanı'na ulaşacak. Cenazeler buradan kitlesel bir şekilde alınarak Bağlar Hastanesi morguna götürülecek. 17 Ocak Perşembe günü ise sabah 10.00'da Batıkent Meydanı'na tören düzenlendikten sonra cenazeler memleketlerine uğurlanacak.

Sakine Cansız'ın Tunceli'de yapılacak cenaze törenine DTK Eş Başkanı Aysel Tuğuluk ve BDP milletvekilleri Sabahat Tuncel, Emine Ayna, Halil Aksoy İdris Baluken ve Nazmi Gür katılacak. BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ile milletvekilleri Nursel Aydoğan, Ayla Akat, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Özdal Üçer ve Nazmi Gür, Fidan Doğan'ın cenazesine katılmak için Maraş'a, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP milletvekilleri Mülkiye Birtane, Pervin Buldan, Hüsamettin Zenderlioğlu, Ertuğrul Kürkçü, Murat Bozlak ve Demir Çelik ise Leyla Şaylemez'in cenazesine katılmak için Mersin'e gidecek.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89