• BIST 9514.01
  • Altın 4107.912
  • Dolar 38.839
  • Euro 43.8383
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 19 °C

Baydemir: Kobani'de durum ne kadar kötü olabilecekse, o kadar kötü

Baydemir: Kobani'de durum ne kadar kötü olabilecekse, o kadar kötü
Baydemir, IŞİD'in Kobani’deki kuşatmasının sürdüğünü belirterek, “Durum ne kadar kötü olabilecekse, o kadar kötü" dedi.

Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, IŞİD'in Kobani’deki kuşatmasının sürdüğünü belirterek, “Durum ne kadar kötü olabilecekse, o kadar kötü" dedi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu bir heyet ile birlikte Kobani’ye giden Osman Baydemir, CNN Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir'in 5N1K programına telefonla katıldı. 

İzlenimlerini anlatan Baydemir, IŞİD'in şehir etrafındaki kuşatmasının sürdüğünü ve gün itibariyle örgütün ilerleyişinin durmadığını belirterek, durumun kötü olduğunu söyledi. 

Türkiye'ye çağrı yapan Baydemir, hükümetin Kobani halkının yanında olması gerektiğini vurguladı. Baydemir, şöyle dedi: 

“Şengal'deki dramın tekrar etmesini istemiyorsanız, IŞİD mevzilerini bombalamanız gerekiyor. ABD öncülüğündeki bombardıman Kobani'de maalesef etkili bir düzeyde olmadı. Kobani halkı kendi savunmasını kendisi kurmuş durumda. Oysa IŞİD ise ABD ve Rusya'ya ait çok modern bir teçhizatı ile saldırıyor. Oradaki direnişe silah desteği verilmesi lazım.”

Türkiye hükümetinin Kobane ve Rojava politikasını eleştiren Baydemir, “Kıbrıs Türkleri Türkiye için ne ise Kobani ya da Şengal Kürtleri de Kürt halkı için odur. Türkiye'nin değil IŞİD'e destek vermek, yaralılarını tedavi etmek için Kürtler’in yanında olması gerekirdi. Malazgirt hukuku, Çanakkale hukuku bunu gerektiriyor” diye konuştu.

Baydemir, şunları söyledi:

“Suruç halkının yarısı Kobani'de, Kobani halkının yarısı Suruç'ta yaşıyor. Çatışmasızlığın ne kadar kıymetli olduğunu bu iki yılda iliklerimize kadar yaşadık. Suriye'deki durum ortada iken hükümet bunun değerini anlamalıydı. Hükümet Kobani'ye silah gitmesinde ön açıcı olmalıdır.”

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • ekrem kılıç01 Ekim 2014 Çarşamba 13:18ikili oynamayın millet kör değil

      Baydemir hala anlamıyorsunuz sizler nezaman türkiyede huzur bozmaktan rahatsız edici söylem ve davranışlardan kesinkez vazgeçtiğiniz anda emin olun herşey değişir ikili oynamaktan biran önce vazgeçin yoksa kimsenin umrunda olmaz.

      Yanıtla (0) (0)
    • mirxan03 Ekim 2014 Cuma 10:21way be

      yani geldigimiz duruma bakin mit ve aponun planlari bir bir uygulaniyor en iyisimi devlet kobaniyi sinirlarinin icine alsin. yazik hemde cok yazik bütün gün pesmergeyi pesmergede sizi. birbirinizle ugrasacaginiza düsmanla ugrassaydiniz bu durumlara düsmezdiniz

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89