• BIST 9486.56
  • Altın 4176.019
  • Dolar 39.1982
  • Euro 44.6439
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 13 °C

Baydemir: Hz. Musa ağzıyla konuşup, Firavun pratiği sergiliyorlar!

Baydemir: Hz. Musa ağzıyla konuşup, Firavun pratiği sergiliyorlar!
BDP Diyarbakır İl Örgütü, bugün belediye başkanları ve BDP üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

BDP Diyarbakır İl Örgütünün yaptığı açıklamaya BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kayapınar Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ, Barış Anneleri İnisiyatifi ve yüzlerce yurttaş katıldı.

"Baskılar bizi yıldıramaz", "Berxwedan jiyan e" sloganının atıldığı açıklamada konuşan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, her sabah yeni bir operasyon ile uyandıklarını belirterek, operasyonlara sessiz kalmayacaklarını kaydetti. AKP hükümetinin 2009 yerel seçimlerinin ardından başlattığı operasyonlarını sürdürdüğünü dile getiren Zümrüt, tutuklama ve operasyonların hedefinin yaklaşan yerel seçimler olduğunu söyledi.



Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, zulme boyun eğmeyeceklerini dile getirerek, şöyle devam etti: "Her şeyden önce bütün dünya bilsin ki zulme asla boyun eğmeyeceğiz. Bunun bedeli ne olursa olsun asla zalime boyun eğmeyeceğiz. Bu kadim coğrafyada bir kez daha Hz. Musa'nın ağzıyla konuşanlar Firavun'un pratiğini ortaya koyuyorlar. Bizim artık sizin söylemlerinize inanacak tek bir insanınız kalmamıştır. Sizler de kendinizden önceki iktidarlar gibi zulmünüzün kurbanı olacaksınız, sizler de zulmünüzde boğulacaksınız inşallah" dedi. Baydemir, BDP'nin neredeyse bütün seçilmişlerinin cezaevine girme riski ve tehdidi ile karşı karşıya kaldığını kaydederek, bu davanın belediye başkanlarının cezaevine konulmasıyla nihayete erecek bir dava olmadığını söyledi.

'AKP'LİLERİN SELAMINI ALMAK HARAM OLSUN'

"Sayın Başbakan ve hükümet çok iyi bilmeli ki, Kürdistan coğrafyasında seçilmiş ve halkın iradesi olmuş her bir seçilmiş tutuklanıp cezaevine konduğunda bu coğrafyada seçilen her bir AKP'li vekilin ve seçilmişin meşruiyeti ortadan kalkmaktadır" diyen Baydemir, siyaset yapmalarını engelleyenlerin bu coğrafyada gayri meşru olduğunu söyledi. "Bedeli cezaevi ise ben hazırım, bedel ölmekse ben ölmeye hazırım" diye sözlerini sürdüren Baydemir, şöyle devam etti: "Bedeli ne olursa olsun bu halk Kürdistan coğrafyasında bu halk kendi kadim coğrafyasında özgürce Türkiye'nin bütünlüğünün bir parçası olarak statü içerisinde yaşamaktan asla vazgeçmeyecektir.

Özgürlük davasından eşit onurlu bir şekilde birlikte yaşam davasından vazgeçen namerttir. Vazgeçmeyeceğiz. Tek bir cezaevinde seçilmiş arkadaşım kalıncaya kadar Kürt halkının tek bir evladı cezaevinde kalıncaya kadar kendimizi özgür hissetmek bize haram olsun, haram olsun. Bu operasyonlara seçilmiş belediye başkanı arkadaşlarımın, milletvekillerimizin rehin tutulmasına seyirci kalan bölgeden ve Kürdistan'dan AKP'li milletvekili ve seçilmişlerine çağrımdır. Eğer siz benim yaptığım gibi karşı çıkmazsanız, bunu reddetmezseniz buna vicdanınızla karşı çıkmazsanız size selam vermek, sizin selamınızı almak bize haram olsun. Teslimiyet ihanet isteniyorsa teslim olan ihanet eden namerttir. Asla teslim olamayacağız. Berxwedan jiyane, berxwedan jiyane."

  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • beji08 Haziran 2012 Cuma 07:56berxudan

      herbeji serok baydemir.

      Yanıtla (0) (0)
    • nalindar08 Haziran 2012 Cuma 09:24muhakame

      Vur ama öldürme, ya Akp'nin ergenekon unusrları ile yaptığı mücadele...

      Yanıtla (0) (0)
    • aran08 Haziran 2012 Cuma 09:25realite

      Sayin Osman Baydemir, BDP'e icin cok seyler yapacak bir azme ve karizmaya sahiptir, bütün BDP, camiasina hizmet ve ikna sanati üzerinde seminerler verebilir.

      Düzenli bir sekilde Kürt halkina haftalik yapmalari gerekenler hakinda tevsiyelerde bulunabilir.

      BDP, nin hapishaneleri birer kürtce okulara cevirecegine inaniyorum, kürt halkinin Rönesansini hahishenelerdeki bdp'li tutsaklarin yapacagi egitim ve bilimsel calismalar belirleyecek.

      Yanıtla (0) (0)
    • viranşehirli08 Haziran 2012 Cuma 12:39dert olsun

      bu tutuklama operasyonları başbakanın emri ve beşir atalayın yönetiminde yapıloyor bunu bilmeyen yoktur .

      Yanıtla (0) (0)
    • imran adsay08 Haziran 2012 Cuma 12:56nalinadar'a

      akp e ergenekona karşı verdiği mücadele kendilerine yönelik kısmıyla ilgilenmektedir.ve yerine kendi ergenekonunu ikamet etmeye başladı..

      Yanıtla (0) (0)
    • aran08 Haziran 2012 Cuma 18:07realite

      Akp,tinin erganakon diye bir sorunu olmadi, Akp,tinin tek sorunu kürtce egitimi yasaklayip kürt halkini asimile etme amaci vardir, Eger akp,tinin kürtlere karsi bir saygisi olsaydi kürtce egitime karsi cikmazdi.
      Akp, ti ve zihniyeti kürtlerden oy aliyorsa, bu BDP, nin inka edemeyip ,disladigi insanlardir, bu tür insanlarin yeniden kazanilmasi BDP, nin temel amaci olmali.
      Kürt halki asimilasyonla karsi karsi, buna dur demeyen bir insanin vijdani kör olmus demektir.

      Yanıtla (0) (0)
    • nalindar08 Haziran 2012 Cuma 14:13İmran adsay'a (muhakeme et)

      sende kürtlere yönelik ergenekon unsurlarına karşı mücadeleye çağır, hem erdoğanın mücadele ettiği ergenekon unsurları aynı zamanda kürtleride tahrip ve mahf edenler değilmi, nede unutun

      Yanıtla (0) (0)
    • remezan08 Haziran 2012 Cuma 16:56bir beklentim yok artık

      benim bir beklentim yok artık bu statukocu zihniyetten.artık biz kürt halkı olarak bu ırkçı milliyrtçi egemen rejime karşı haklarımızı alacağiz.başka alternatifimiz yok.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89