• BIST 9645.02
  • Altın 2406.222
  • Dolar 32.5865
  • Euro 34.7883
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 5 °C

Batman'da STK'ler ve Baro patlamayı Kınadı

Batman'da STK'ler ve Baro patlamayı Kınadı
Batman'daki STK'ler ve Baro, yola yerleştirilen patlayıcı nedeniyle Özdemir kardeşler ve Sedat Özen'in ölmesini bir sessiz yürüyüş, ortak açıklama ve oturma eylemiyle kınadı.

Batman'daki STK'ler ve Baro, yola yerleştirilen patlayıcı nedeniyle Özdemir kardeşler ve Sedat Özen'in ölmesini bir sessiz yürüyüş, ortak açıklama ve oturma eylemiyle kınadı: "Kürt sorununun şiddet dışı demokratik yöntemlerle çözülmesini savunuyoruz."

Batman'da Baro ve sivil toplum örgütleri Hasankeyf yakınında yaşanan patlama dört siyasetçi ve hak savunucusunun sonucu yaşamını yitirmelerini sessiz bir yürüyüşle protesto etti.

Ortak açıklamada, "Olay, Kürt sorununun şiddet dışı demokratik yöntemlerle çözülmesini savunan bizleri derinden üzmüştür. Hiçbir din, vicdan ve hukuk böyle bir olayı haklı gösteremez" dendi.

Batman'ın Hasankeyf İlçesi Demirlipınar Köyü yakınlarından 30 Temmuz gecesi meydana gelen patlamada, İHD Batman'ın eski başkanı ve köy muhtarı Sadi Özdemir, kardeşleri BDP'li eski yöneticilerden Salih Özdemir ile Almanya'da oturan 45 yaşındaki Sofi Özdemir ile Batman Barosu eski Başkanı 48 yaşındaki Sedat Özevin ölmüştü. (Bianet)

Tanrıseven: Şiddetsiz yöntemle çözümden yanayız

Batman Postası gazetesine göre, baro üyesi avukatlar yaklaşık üç kilometrelik sessiz bir yürüyüş yaptıktan sonra Gülistan Caddesi'nde basın açıklaması yaptılar.

Batman'daki sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği basın açıklamasında konuşan Batman Barosu Başkanı avukat Yusuf Tanrıseven, insan hakları ve barış savunucularının "en acımasız savaş araçlarından biri olan mayından" yaşamlarını yitirmeleriyle ilgili, "Kürt sorununun şiddet dışı demokratik yöntemlerle çözülmesini savunan bizleri derinden üzmüştür. Hiçbir din, vicdan ve hukuk böyle bir olayı haklı gösteremez" dedi.

"Bu nedenle sesimizi kısan, canlarımıza mal olan bu olay her kim tarafından ve ne amaçla gerçekleştirilmiş olursa olsun şiddetle kınıyoruz. Silahların sustuğu, barışın konuşulduğu ve hiçbir insanımızın yitirilmediği bir ülke ümidiyle, barışı hep birlikte bir kez daha haykırıyoruz."

Açıklama öncesi yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan Avukatlar ve Sivil Toplum örgüt üyeleri açıklamanın ardından beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdiler.

İHD: Kalıcı çatışmasızlık ortamına girilmeli

PKK örgütü, olayın dikkatle araştırılacağını açıklarken kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) eski eşbaşkanı Ahmet Türk de, Sedat Özevin'in cenaze töreninde, "Bu mayın hepimizin yüreğinden bir şeyler götürdü. Umut ediyoruz ki, mayınların olmadığı, insanların sevgiyle kucaklayacağı bir süreç yakalarız" şeklinde konuşmuştu.

İHD de, "Silahlı çatışmaların bir an önce son bularak, kalıcı çatışmasızlık ortamına girilmesini ve her türlü ölüm olayının bir an önce son bulmasını diliyoruz" şeklinde açıklama yapmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89