• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 6 °C

Batman'da düğüne silahlı saldırı kimin işi?

Batman'da düğüne silahlı saldırı kimin işi?
Batman İpragaz mahallesinde bir grup, bir düğüne silahlı saldırıda bulundu. Dicle Haber Ajansı muhabiri, saldırganların 'Hizbullah yanlısı' kişiler olduğunu ileri sürdü.

Batman'ın İpragaz Mahallesi'ndeki açık havada yapılan düğüne kimliği belirsiz kişiler tarafından otomobilden rastgele ateş edildi. Olayda bir kişi yaşamını yitirirken, 4 kişi de yaralandı. Olayın düğün yakınlarında bildiri dağıtımına engel olunduğu için çıkmış olabileceği iddiaları araştırılıyor.

Batman'ın İpragaz Mahallesi'nin Cizre Caddesi yakınlarında açık havada düzenlenen damat Mehmet Kurt ve Tatvan'dan getirilen ve ismi öğrenilemeyen gelinin düğünü kana bulandı. Düğünün başladığı akşam saat 20.00 sıralarında kimliği henüz bilinmeyen kişiler tarafından bir otomobilden ateş açıldı. Açılan ateşte Cizre Caddesi üzerinde market işleten 28 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Özcan Temel ensesine aldığı kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi. 16 yaşındaki Şükran Akgül, 18 yaşındaki Mert Kasar ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi ise yaralandı. Silahlı saldırı üzerine düğünün yapıldığı alana çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından Batman Bölge Araştırma Hastanesine götürülüp tedaviye alındı.

48511

Silahlı saldırıda ölen genç ile yaralıların tedavi gördüğü Batman Bölge Araştırma Hastanesi önünde toplanan çok sayıdaki düğün davetlisini dağıtmak için de polis havaya ateş etti. Silahlı saldırıyı yapan zanlıların kimliklerini belirlemek için çalışma başlatılırken, olayın düğün yakınlarında bildiri dağıtımına engel olunduğu için çıkmış olabileceği iddia ediliyor. 

DİHA: SALDIRANLAR HİZBULLAH YANLILARI

Dicle Haber Ajansı muhabiri, saldırganların ‘Hizbullah yanlısı’ kişiler olduğunu ileri sürdü. HÜDA-PAR üyesi olduğu iddia edilen bir grubun, düğüne yakın bir noktada bildiri dağıtmak istediği; BDP 'li olduğu belirtilen bazı gençler ile düğüne gelen bazı davetlilerin buna karşı çıkması üzerine bir otomobilden kalabalığa ateş açıldığı öne sürülüyor.

Batman Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü,
dün akşam Petrol Mahallesi'nde meydana gelen olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, elde edilen bilgi ve bulgular çerçevesinde adli mercilerin talimatıyla 6 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Açıklamada, konunun aydınlatılmasına ilişkin soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman il Başkanı Serdar Atalay Yerel medyaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Akşam saatlerinde HÜDA PAR tabanından olduğunu öğrendiğimiz bir grup tarafından mahalle düğünü olduğu bir yerde Mahalleler ile HÜDA PAR tabanı arasında tartışma çıkıyor. Tartışma sonrası silahlar devreye girmesiyle Koçer aşiretinden 27-28 yaşında iki çocuk babası bir arkadaşımız hayatını kaybetti, bir kadın bir erkek olmak üzere ağır yaralı iki kişi var. Aldığımız duyuma göre, saldırıda HÜDA PAR çalışanlarının parmağı var."

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“PKK’li 40-50 kişi Batman’da Partili üyelerimize saldırdı. Olayın olduğu yer ve zamandan çok sonra o mahallede bir düğünde birinin öldürülmesinin bu arbede ile ilgisi yoktur. Sosyal medyada Hüda Par’lılar saldırdı diye haber yayılması her zamanki iftira ve karalama kampanyalarının bir devamıdır. Emniyet bu olayı bir an önce aydınlatmalı ve failleri yargı önüne çıkarmalıdır.”

Yaşamını yitiren ÖzcanTemel'in cenazesi kılınacak cenaze namazının ardından Petrol Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verilmesi bekleniyor.

Batman'da yaşanan bu saldırının ardından polis kentte geniş güvenlik önlemleri aldı.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89