• BIST 9563.32
  • Altın 2480.673
  • Dolar 32.4889
  • Euro 34.5819
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 9 °C

Batman, Siirt ve Mardin'de 'KCK operasyonu'

Batman, Siirt ve Mardin'de 'KCK operasyonu'
Batman, Mardin ve Siirt'te baskınlar: Belediye yöneticileri, BDP il ve ilçe yöneticileri gözaltında...

Batman, Mardin ve Siirt'te baskınlarda belediye yöneticileri ve BDP'nin il-ilçe yöneticileri gözaltına alındı. Özellikle Mardin'de gözaltına alınmayan BDP yöneticisi neredeyse kalmadı. 

Batman, Siirt ve Mardin'de sabah saatlerinde belediye binaları, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) merkezleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve birçok sivil toplum kuruluşunun lokallerine yapılan baskınlarda en az 60 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında belediye yöneticileri ve il genel meclisi üyeleri, BDP'nin il ve ilçe başkanları, İHD, KURDÎ-DER yöneticileri, muhtar, imam, sosyolog var. 

Batman: İl Genel Meclisi Başkanı, BDP il eş başkanları, BDP Merkez İlçe Eş Başkanı gözaltında 

Batman'da Batman Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Ayiş, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Aktan, BDP il eş başkanları Şehmus Azboy ve Ayşe Ağılgat, Merkez İlçe Başkanı Şükrü Topkan, BDP yöneticileri Abdulrezzak Kızmaz, Mahfuz Kaya, KURDÎ-DER Şube Başkanı Şehmus Aslan, Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistlerinden üç kişinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yapılan baskınlarda çok sayıda bilgisayar hard diski ve evraklara el konulduğu bildirildi. Öte yandan BDP Parti Meclisi (PM) üyesi Osman Ergin'in İstanbul'da yapılan ev baskınında gözaltına alındığı, Batman'a getirileceği öğrenildi. 

Mardin: BDP Merkez İlçe Eş Başkanı, BDP Kızıltepe İlçe Eş Başkanı gözaltında 

Mardin'de BDP Merkez İlçe Başkanı Abdülcelil Şimdi, BDP il yöneticisi Newroz Türk, Fuat Olgaç, Mehmet Vural gözaltına alındı. BDP Savur ilçe merkezi ve Sürgücü belde lokali ile yöneticilerin evlerinin de polis tarafından basıldığı bildirildi. 

Kızıltepe ilçesinde de baskınlar düzenledi. Aralarında BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Zeyat Ağaoğlu, eski ilçe başkanı Ömer Turgay, eski ilçe yöneticisi Şükran Yılmaz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyeleri Alaattin Bulut ve Mehdi Erdem'in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Baskınlarda bilgisayar hard diskleri ve çeşitli belgelere el konulduğu, çocukların okul çantalarının da arandığı öğrenildi. 

Nusaybin: BDP İlçe Eş Başkanı, Belediye Meclisi üyeleri gözaltında 

Nusaybin'de ise BDP ilçe merkezi, Nusaybin Belediyesi'ne bağlı Gülşilav Danışma Merkezi, Akarsu ve Duruca belde belediyeleri dahil birçok yere baskıN düzenlendi. 

BDP Nusaybin İlçe Eş Başkanı Ayten Kahraman, yöneticiler Ramazan Keskin, Celal Ata, Nusaybin Belediye Meclisi üyeleri Feryat Tepe, Süleyman Doğan, Abdullah Yılmaz, Şemsettin Dağhan, BDP ilçe eski yöneticileri Şemsettin Dinç, Abdurahman Bayhan, KURDÎ-DER Nusaybin Şube yöneticisi İbrahim Bilmeç ve belediye çalışanları Birsen Tokay, sosyolog Sadiye Aksoy, Yenişehir Mahalle Muhtarı Şakir Acar, eski ilçe yöneticisi Halil Doğan, imam Mehmet Yıldız, M. Nuri Işık, Aslan Çelik, Akarsu Belde Belediye Başkanı Lokman Fındık, Duruca Belde Belediye Başkanı Zeki Kavak, BDP Akarsu Belde Başkanı Kemal Aytekin, BDP Duruca Belde Başkanı Seyfettin Aydın, BDP Girmeli Belde Başkanı Siraç Dinç, Belediye Meclisi üyesi Hüseyin Tekin ve ismi öğrenilemeyen çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde syapılan baskınlarda BDP Mazıdağı İlçe Başkanı İbrahim Çoko gözaltına alındı. 

Siirt: BDP İl ve Merkez İlçe Eş Başkanı, Belediye Meclisi üyeleri, İHD yöneticileri gözaltında 

Siirt'te BDP il merkezi, belediye ve İHD Siirt Şubesi'nin yanı sıra çok sayıda eve baskın düzenlendi. Yapılan baskınlarda BDP PM Üyesi Dilber Sevim, BDP İl Eş Başkanı Halit Kaçar, BDP Merkez İlçe Başkanı Abdullah Aşkara, Siirt Belediye Meclisi üyeleri Gülbahar Karataş, Musa Kurhan, Yüksel Yılmaz, Seyfettin Aydın, Eşref Tekin, Belediye basın çalışanı Ekrem Tatlı, İHD Siirt Şube Saymanı Hasan Ceyhan ve yönetici Rubar Kandem'in de aralarında olduğu 16 kişi gözaltına alındığı belirtildi.

Siirt Belediye Başkanı Sadak gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mardin, Siirt ve Batman merkezli yürütülen "KCK" operasyonlarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da gözaltına alındı.

Mardin, Batman ve Siirt merkezli gerçekleştirilen operasyon kapsamında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın Diyarbakır'ın Diclekent semtindeki evine baskın yapıldı. Baskında evi arandıktan sonra araması olduğu gerekçesiyle Sadak gözaltına alındı.

Evinden çıkarıldığı sırada gözaltı işlemine tepki gösteren Sadak, bu operasyonlara ve baskılara boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Sadak, daha sonra polis aracına bindirilerek, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sadak'ın Siirt'e götürülmesi bekleniyor.

Öte yandan Siirt'te bulunan BDP İl Örgütü ve belediye binasında aramaların devam ettiği bildirilirken, operasyon kapsamında BDP Siirt eski İl Eş Başkanı Siracettin Kayran'ın da gözaltına alındığı bildirildi.

Diyarbakır'da Kadın Akademisi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mekiye Ormancı'nın kaldığı eve de sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Baskının ardından Ormancı'nın gözaltına alındığı belirtildi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89