• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Başsavcı Cihaner'e tahliye

Başsavcı Cihaner'e tahliye
Yargıtay 11. Ceza Dairesi, "Ergenekon terör örgütüne üye olmak'' suçlamasıyla yargılanan Başsavcı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 10 kişinin tahliyesine karar verdi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner dahil tutuklu 10 sanığın tahliyesi kararına hukuki çevrelerden tepkiler gelmeye başladı. 

Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından dosyaların aslı olmadan CD üzerinden mevzuata, hukuka aykırı karar vererek hukuka kara bir leke olarak geçecek bir ilki daha gerçekleştirdiği iddia edildi.

Erzincan Ergenekon yapılanmasıyla ilgili olarak Erzurum'da tutuklu bulunan sanıkların tahliye kararının hukuka ve mevzuata aykırı olduğu belirtildi. İlhan Cihaner ve tutuklu diğer 9 sanığın Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından şartsız tahliye edilmesine tepkiler dinmek bilmiyor. Erzurum'daki adli yargı çevreleri tutuklu sanıklar hakkında tahliye kararı veren Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin aleni suç işlediğini belirten hukukcular, aynı çevreler 11. Ceza Dairesi'nin kendi görevi olmadığı halde dava dosyasını istemesi, CD üzerinden davaların birleştirilmesi ve buna göre tahliye kararı verilmesinin Türk hukuk tarihinde skandal bir ilk olduğunu ifade etti. Kendisi de ilk derece yargılama yapan Yargıtay'ın, temyiz mahkemesini baskı altına aldığı ve bunun da hukuka aykırı olduğu dile getirildi. Erzurum'daki Özel Yetkili 2 Numaralı Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin yaptıkları işlerle suç işlediğine dikkat çeken aynı adli çevreler,"Türk hukuk tarihinde bir ilk gerçekleşti. Dava dosyanın aslı olmadan cd üzerinden böylesine önemli bir tahliye kararı verilmesi mevzuata ve hukuka aykırı." şeklinde tepkilerini ifade ettiler.

TAHLİYE YAZILARI BEKLENİYOR

Ankara'da bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in, tahliye yazısının, Erzurum H Tipi Özel Güvenlikli Cezaevi'ne öğleden sonra bildirileceği ve buradan Ankara'ya çekilecek faksla Erzurum'a gelmeden serbest bırakılacağı belirtildi. Ergenekon davasından H Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Erzincan MİT Şube Müdürü Şinasi Demir ile MİT personeli Kıvılcım Üstel ile Sadri Barkın İnce'nin de bugün tahliye yazılarının Cezaevi infaz kalemine gönderilmesinin ardından serbest bırakılacak. Askeri Ceza ve Tutukevi'nde bulunan Albay Recep Gençoğlu, Binbaşı Nedim Ersan, Üsteğmen Ersin Ergut, Astsubaylar Şenol Bozkurt ve Murat Yıldız'ın da tahliye yazılarının cezaevi idaresine ulaşmasının ardından serbest bırakılması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89