• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 24 °C

Başörtüsü Çıkışı CHP'yi Karıştırdı

Başörtüsü Çıkışı CHP'yi Karıştırdı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusundaki özgürlükçü söylemi, partisini karıştırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusundaki özgürlükçü söylemi, partisini karıştırdı. Referandum meydanlarında "Türban sorununu biz çözeriz." diyen Kılıçdaroğlu, hafta başında Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşmede çözüm konusunda samimi olduklarını vurgulamıştı.

Demokratikleşme konusunda ileri adımlar atmaya çalışan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, partisinden itirazlar yükseliyor. Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili mağduriyetleri 'sorun' olarak kabul etmesi ve çözümüne yönelik çabaları, direnişle karşılaştı. Deniz Baykal, bu anlayışı 'eksen kayması' olarak nitelerken, Canan Arıtman, "CHP, sorunun çözümüne yönelik çalışma yaparsa CHP olmaktan çıkar." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusundaki özgürlükçü söylemi, partisini karıştırdı. Referandum meydanlarında "Türban sorununu biz çözeriz." diyen Kılıçdaroğlu, hafta başında Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşmede çözüm konusunda samimi olduklarını vurgulamıştı. CHP'nin geçen yıl yerel seçimler öncesinde çarşaflı kadınlara rozet takması 'çarşaf açılımı' olarak nitelenmiş ve parti içinde sert tartışmalara neden olmuştu. Bir süre sonra CHP'li kadınların Mersin'de çarşaf yırtması ise 'açılımın sona ermesi' olarak yorumlanmıştı. Çarşaf açılımının mimarı olan Baykal, önceki gün Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede, başörtüsü sorununun çözümüne yönelik söylemin partiyi zayıflatabileceğini ileri sürdü.

Bu politikanın CHP için 'eksen kayması' olarak yorumlanabileceğini savunan Baykal, konunun yetkili organlarda ayrıntılı şekilde değerlendirilmesi ve tabanın bu konudaki hassasiyetlerinin gözetilmesi gerektiğini kaydetti. CHP'li bazı vekiller de çarşaf açılımında olduğu gibi başörtüsü sorununun çözümüne yönelik söylemlere de tepkili. İzmir Milletvekili Canan Arıtman, CHP'nin üniversiteye başörtülü gidilebilmesi konusunda herhangi bir çalışma yapması durumunda tabanını kaybedeceğini iddia etti. Laikliğin CHP'nin vazgeçilmez konularından olduğunu belirten Arıtman, "Altı okta laiklik de vardır. Böyle bir şey olursa CHP altı oktan vazgeçmiş olur, o zaman CHP olmaz. Başka bir şey olur." değerlendirmesinde bulundu. İstanbul Milletvekili Nur Serter ise CHP'nin üniversitede başörtüsü serbestliği getiren anayasa değişikliğini 2008'de iptal ettirdiğini hatırlatarak, "CHP geçmişini yalanlamadan bunu nasıl yapacak bilemiyorum. Ben CHP'nin AKP'ye bu yasağın tamamen kaldırılmasına ilişkin bir arayış içine girmiş olduğunu görüyorum." ifadelerini kullandı. Bu arada, CHP'nin dünkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen mesaj damgasını vurdu. Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesindeki habere göre Başsavcı, MYK'ya, "Aldığınız tüzük kararı doğrultusunda yeni tüzüğünüzle ilgili yaptığınız çalışmaları bir bilgi olarak gönderin." mesajı yolladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89