• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Baskının ayrıntıları belli oldu!

Baskının ayrıntıları belli oldu!
Lüks ve büyük bir evin hiçbir internet ve telefon bağlantısına sahip olmaması nedeniyle dikkati çektiği iddia ediliyor.

Büyük bir evin hiçbir internet ve telefon bağlantısına sahip olmaması nedeniyle dikkati çektiği iddia ediliyor. Evin ilk olarak 2010 yılı Kasım ayında tespit edilmiş. 2005 yılında inşa edilen evin yaklaşık 4 metre yüksekliğinde duvarlarla çevrili olduğu ve iki girişinin bulunduğu aktarılıyor.

Amerikan AP ajansı, Pakistanlı ve ABD’li yetkililere dayanarak, Usame bin Ladin’in Pakistan’ın başkenti İslamabad’ın kuzeyindeki bir bölgede bulunan büyük bir evdeyken helikopterle düzenlenen baskında öldürüldüğünü duyurdu.

Ajansın haberine göre, Pakistanlı istihbarat yetkilisi, evin bulunduğu İslamabad’ın yaklaşık 100 kilometre kuzeyindeki Bilal bölgesine dört helikopterle baskın düzenlendiğini, helikopterlerden birinin yerden açıldığı sanılan ateşle vurulduğunu anlattı.

Pakistanlı yetkili, helikopterlerin ülkenin kuzeyindeki bir hava üssünden havalandığını kaydetti.

ABD Başkanı Barack Obama, Bin Ladin’in öldürüldüğünü ilan ederken askeri operasyonun dün düzenlendiğini bildirmişti.

Öte yandan AP ajansı, Bin Ladin’in İslamabad yakınlarında öldürülmesinin, şimdiye kadar nasıl yakalanamadığı ve ne kadar süredir orada bulunduğu sorularını gündeme getireceğine dikkat çekti.

Bugüne kadar ABD istihbaratının, Bin Ladin’in hep Pakistan ve Afganistan arasındaki sınırda kanunların uygulanamadığı bölgede saklandığını düşündüğü belirtiliyordu.

ABD’nin, Pakistan’da düzenlenen askeri operasyonla öldürülen Usama Bin Ladin’e DNA testi uyguladığı ve kimliğinin belirlenmesine destek için yüz tanıma tekniğini kullandığı bildirildi.

İngiliz Reuters ajansının duyurduğuna göre, bir Amerikalı yetkili, Bin Ladin’in kimliğinin Pakistan’da kendisine ateş eden hücum gücü tarafından tespit edildiğini söyledi.

Aynı yetkili, Pakistan’ın başkenti İslamabad’ın 100-150 kilometre kuzeyindeki Abbotabad kentinin Bilal bölgesinde bulunduğu büyük bir eve düzenlenen operasyonda, bin Ladin’in direndiğini ve başından vurulduğunu kaydetti.

Yetkili, helikopterler desteğinde düzenlendiği belirtilen operasyonda kara birliklerinin baskının 40 dakikadan az sürdüğünü ve operasyonun Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Leon Panetta’nın diğer istihbarat yetkilileriyle birlikte Virginia Langley’de CIA’in merkezindeki konferans odasında naklen izlediğini anlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89