• BIST 9524.59
  • Altın 2522.367
  • Dolar 32.5815
  • Euro 34.6471
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Başbakan'ın Kürt vekillerle yaptığı toplantının detayları

Başbakan'ın Kürt vekillerle yaptığı toplantının detayları
Başbakan Erdoğan'ın Kürt milletvekilleriyle yaptığı 4.5 saat süren toplantının detaylarını Hüseyin Çelik açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kürt milletvekilleriyle değerlendirme toplantısı yaptı. 4,5 saat süren toplantıda ne konuşulduğunu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik açıkladı.

Çelik, toplantının içeriğiyle ilgili gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

"Değerlendirme toplantısı yapıldı. Bu Doğu ve Güneydoğu ile sınırlı kalmayacak. Orada 400-500 insan bir araya geldiği zaman herkesin söz almasını sağlayamıyoruz. Bu tür dar kapsamlı toplantılara devam edeceğiz. İçeride gündemdeki meselelerin hepsi dile getirilmiştir. Kürt meselesiyle ilgili olarak, terör örgütünün tehdit ve faaliyetleriyle ilgili olarak, söylem birliğiyle ilgili olarak bütün meseleler dile getirildi.



4,5 saat süre yoğun ve faydalı bir toplantı yapıldı. Bu toplantının özellikle dokunulmazlıklar için yapılmamış bir toplantı olduğunu söylüyorum. Bazı arkadaşlarımız dokunulmazlık ve Uludere’yi de gündeme getirdi. Ama ana başlıklardan biri dokunulmazlık değildi. Belki en az dile getirilen konuydu. 882 dosya karma komisyon tarafından değerlendirilecektir.

BAŞBAKAN ÖNERİLERİ NOT ALDI 

Önümüzdeki günlerde olup bitenleri hep beraber göreceğiz. Bu meseleyle birlikte özellikle gazeteciler ‘acaba bu konu için mi yapıldı toplantı’ diye düşünüyor. Ama cevap hayır. Vekiller geçen toplantıda kim ne istiyorsa söyledi. Bir konu ile ilgili ille de herkes aynı şeyi düşünecek diye bir şey yok Ak Parti’de. Ama bunlar tartışılıp karara varıldıktan sonra farklı düşünse bile arkadaşlar o ortak tavrı takınmak zorunda. Bu toplantı karara varmak için yapılmış bir toplantı değil. Bütün söylenenler not alınmıştır bizatihi sayın Başbakan tarafından. Bazı arkadaşlarımız bazı önerilerini dosyalar halinde getirdiler. 

ULUDERE OLAYI 

Türkiye’de bazı davalar sürüyor yıllarca. 1 yıl geçti Uludere üzerinden. Fakat mahkeme süreci devam ediyor. Bu yargıya intikal etmiş bir meseledir. Yargı adına biz nihai karara varamayız. Toplantıda bir an önce bu konudaki incelemelerin, yargılamaların bir an önce bitmesini istedi. Bunun terör örgütü tarafından istismar edildiğini söyledi ki haklılar. 

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI’NA VERİLEN MADALYA 

1 yıllık kuvvet komutanlığı yapana generallere prosedür olarak veriliyor. Bu yönetmeliği eleştirebilirsiniz. Bu yönetmelik değişmeli diyebilirsiniz. Uludere’yi Hava Kuvvetleri Komutanı yaptı, kendisine madalya verildi derseniz bu çarpıtma olur. 

DİYARBAKIR İL BAŞKANI YOKTU 

Diyarbakır İl Başkanı yoktu toplantıda. Kendisi istifa etti. Bu konu gündeme gelmedi. Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik yol haritamız 2001’de belirlenmiştir. İlkelerde sapma yoktur"

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89