• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 15 °C

Başbakan Erdoğan'ı yaşlandıran afiş!

Başbakan Erdoğan'ı yaşlandıran afiş!
Başbakan Erdoğan bir kampanya için hazırlanan afişlerde yaşlandırıldı. Yıl 2020: Saçlarına aklar düşmüş Erdoğan, Merkel ve Obama pişman.

Başbakan Erdoğan bir kampanya için hazırlanan afişlerde yaşlandırıldı. Yıl 2020: Saçlarına aklar düşmüş Erdoğan, Merkel ve Obama pişman. Ama iş işten geçmiş! Yüzleri kırışmış, saçlarına ak düşmüş liderler, yıllar sonra özür diliyor.

Dünyanın iklim geleceğini belirleyecek olan Kopenhag Zirvesi yarın başlıyor. 7-18 Aralık arasında Danimarka’nın Kopenhag kentinde yapılacak zirveye 100’ü aşkın devlet başkanı katılacak. ABD Başkanı Barack Obama da zirvenin kapanış günü Kopenhag’da olacak.

Greenpeace Akdeniz Ofisi ise zirveye saatler kala, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yaşlandırdı. 2020 yılında yaşlı ve pişman bir Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘özür dilediği’ afişler, ‘İklim için van minüt’ kampanyasının bir parçası.

8730

Greenpeace Akdeniz Ofisi’nden yapılan açıklamada kampanya ile ilgili bilgi verildi: “Şimdiye kadar 100’ün üzerinde devlet başkanı zirveye katılacaklarını açıkladı. ABD yine müzakerelerden olumlu bir sonuç çıkmasının önündeki en büyük engel rolünü üstlenirken oturup bekleme lüksümüz yok. Çünkü dünya iklimiyle müzakere yapma şansımız bulunmuyor. Greenpeace’in üç aydan uzun bir süredir yürüttüğü ‘İklim için van minüt’ kampanyasına karşılık Erdoğan hâlâ Kopenhag’ın seyrine yönelik hiçbir açıklama yapma gereği duymayan birkaç liderden biri olma kararlılığını sürdürüyor.

250.jpgŞimdi akıllardaki birinci soru şu: İklim değişikliği gibi ciddi bir meselede Erdoğan, sessizce oturmaya devam edip on yıl sonra bizlerden özür mü dileyecek, yoksa Türkiye ’nin ekonomik, çevresel ve toplumsal kaderini elinde tuttuğunu hatırlayıp Kopenhag ’da güçlü bir ‘Van minüt’ sesi mi çıkaracak?”

“Dünyadaki tüm insanların kaderi hiçbir zaman birbirine bu kadar bağlı olmamıştı. Türk insanının ekonomik ve toplumsal geleceği de bu zirveden çıkacak kararlarla yakından ilgilidir” diyen Greenpeace Akdeniz Enerji ve İklim kampanyası sorumlusu Hilal Atıcı “Erdoğan’a van minüt çağrısı yapmak için zirvenin en önemli kararlarının alınacağı 18 Aralık’a kadar şansımız var. Bu tarihi fırsatı kaçırmayın, iklimicinvanminüt.org sitesinden siz de Erdoğan’ı liderlik yapmaya davet edin” dedi.

Diğer liderler de ‘özür diledi’

Greenpeace Erdoğan’dan önce Obama, Merkel ve Sarkozy gibi dünya liderlerine iklim için ‘özür diletmişti’. Kopenhag Havalimanı’na asılan posterlerde saçlarına ak düşmüş liderler, “İklim değişikliği felaketini durdurabilirdik. Ama durdurmadık. Üzgünüm” derken tasvir ediliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89